• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2019

16:30

O REBALANSU BUDŽETA 2. OKTOBRA! Skupština Srbije počinje redovno jesenje zasedanje! Poslanici će razmatrati i izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti!

Društvo

O REBALANSU BUDŽETA 2. OKTOBRA! Skupština Srbije počinje redovno jesenje zasedanje! Poslanici će razmatrati i izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti!

Podeli vest

Poslanici Skupštine Srbije počeće u utorak, 1. oktobra, redovno jesenje zasedanje, na kome će razmatrati predlog za rebalans budžeta u ovoj godini, kao i više finansijskih zakona

Predsednica Skupštine Srbije, Maja Gojković, koja je sazvala dva skupštinska zasedanja, predlozila je da se, pored ostalog, razmotri i izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Gojković je sazvala Prvu sednicu Drugog redovnog zasedanja Skupštine u ovoj godini za utorak 1. oktobra, saopšteno je iz parlamenta. Gojković je predložila da narodni poslanici na ovoj sednici razmotre Redovni godišnji izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2018. godinu, koji je podneo Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, sa Predlogom zaključka Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova od 10. septembra 2019. godine.

Takođe, Gojkovićeva je predložila Narodnoj skupštini da razmotri i Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije, kao i uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom, koji je podneo narodni poslanik doc.dr Darko Laketić.

Gojkovićeva je za sredu, 2. oktobra, sazvala Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine, a na dnevnom redu sednice su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, koje je podnela Vlada.

(VIDEO) OD 1. NOVEMBRA POVEĆANJE PLATA DO 15 ODSTO, OD 1. JANUARA POVEĆANJE PENZIJA OD PET ODSTO!


Narodni poslanici razmatraće i Predlog zakona o kontroli državne pomoći, Predlog zakona o računovodstvu, Predlog zakona o reviziji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita, kao i Predlog zakona o otvorenim investicionim fondovima sa javnom ponudom i Predlog zakona o alternativnim investicionim fondovima, koje je podnela Vlada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija