• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

20.09.2019

16:11

NE PROPUSTITE! Dani berbe grožđa u Vršcu!

Društvo

NE PROPUSTITE! Dani berbe grožđa u Vršcu!

Podeli vest

Vršac će ovog vikenda tradicionalno biti centar zabave i provoda jer se 62. put održavaju Dani berbe grožđa, popularni Grožđebal

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i Tatjana Palkovač, direktorka Turističke organizacije Vršac, predstavile su detaljan program 62. Dana berbe grožđa i najavile da će Grožđebal otvoriti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Uz glavni program najavljen je i niz pratećih dešavanja, koja su počela još juče.

- Večeras će na glavnoj bini nastupiti Svetlana Ceca Ražnatović, u subotu nakon Vitezova vina na binu izlazi OK Bend, a zatim Alen Islamović, dok je nedelja rezervisana za Amadeus bend. Osim koncerata, subota i nedelja prepodne i popodne namenjeni su najmlađima, uz maskenbal, muzičke i plesne nastupe, a tu su i karnevalska povorka, bacanje grožđa iz aviona, sportski i drugi prateći sadržaji. Za posetioce će biti otvoreni i svi vinski podrumi u gradu i okolini - istakla je Tatjana Palkovač. Tu su i luna-parkovi za klince, a za odrasle "Put vina", na kom se obilaze vinski podrumi i degustiraju najukusnija vršačka vina.

Tokom Dana berbe grožđa, posebno će se promovisati lokalna udruženja, prvenstveno vinara i vinogradara, koja će svoje delatnosti i proizvode predstaviti na štandovima u Vinskoj ulici.

- Bogat, kvalitetan i raznovrstan program zadovoljiće svačiji ukus. Tu su koncerti, izložbe, dečiji maskenbal, izbor za "vinsku lepoticu", karneval, grožđe "pada" sa neba, a vina i kobasica ima na sve strane - rekla je gradonačelnica Dragana Mitrović.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Vršac, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, uz pomoć brojnih sponzora i prijatelja. Dani berbe grožđa su najveća, najstarija i najposećenija turističko-privredna manifestacija u Srbiji.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija