• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: espreso.rs/informer.rs

21.09.2019

09:12

SRBIJO, ŠTA SI NAPRAVILA OD SVOJE DECE?! Zlostavljana devojčica i nasilnice koje su je tukle POSTALE ZVEZDE INSTAGRAMA, zapratilo ih desetine hiljada vršnjaka!

Društvo

SRBIJO, ŠTA SI NAPRAVILA OD SVOJE DECE?! Zlostavljana devojčica i nasilnice koje su je tukle POSTALE ZVEZDE INSTAGRAMA, zapratilo ih desetine hiljada vršnjaka!

Podeli vest

Proteklih nekoliko dana na društvenim mrežama pojavio se veliki broj snimaka vršnjačkog nasilja, među kojima se izdvojio slučaj onog u Barajevu u kojem dve devojčice brutalno tuku treću

Po nalogu tužilaštva, policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su u školskom dvorištu OŠ "Knez Sima Marković" 11. septembra fizički maltretirale 15-godišnju devojčicu, što je zabeleženo i video-snimkom.

Ovaj slučaj ispraćen je u medijima, a jedan detalj posebno je zanimljiv.

Naime, i žrtva nasilja i dve devojčice koje su vršile nasilje postale su predmet praćenja na društvenim mrežama od strane svojih vršanjaka, koji su nakon incidenta želeli da znaju svaki njihov korak, pa su tražili od žrtve da se "lajv" putem obrati na instagramu i objasni o čemu je reč.

Žrtva nasilja bizarnim spletom okolnosti postala je "popularna" preko noći, a pored mnogih grupa podrške upućene njoj koje svakodnevno rastu, na svom instagram profilu dobila je više od 35.000 novih "praćenja", što je "iskoristila" tako što je reklamirala svoje prijatelje i na taj način prikupljala i njima veći broj pratilaca.

Njihovi vršnjaci komentarišu i popularnost dve "nasilnice", čiji je broj pratilaca, navodno skočio za 27.000 novih osoba, i to preko noći.

 

 

Njima je ubrzo instagram profil obrisan, kako saznajemo od strane MUP-a, ali je jedna od njih pre toga uspela da se oglasi, kako su mnogi prokomentarisali, sramnom objavom. 

Popularnost obe strane je bio i očekivan, obzirom na broj pregleda koji snimak nasilja broji. U pitanju su velike cifre, ali je video zbog uznemirujućih scena ubzo uklonjen.

Koliko se ceo slučaj proširio, svedoče i snimci s Jutjuba, gde su poznati domaći jutjuberi koji inače snimaju zabavni sadržaj govorili o snimku nasilja u Barajevu i diskutovali o svemu sa svojom, većinski maloletnom publikom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Duska

pre 4 godine

Nije Srbija kriva nego roditelji koji ih vaspitavaju ili nemaju vremena za decu, mnogi i neznaju sta im deca rade ni kuci a kamoli u skoli

gaša

pre 4 godine

U pravu si ali je kriva i EU jer hoće da od Žiku napravi Miku...to je kao isčašena , bolesna,ličnost . Srbi su Srbi i ne mogu biti Nemci ili Holandjani...Ja lično volim pljeskavicu a ne hotdog...

Major

pre 4 godine

Eto sta "Sokocalo " ucini od coveka! A lepo Tarabici rekli, sad dal`su oni il`je neko dometnuo - bilo je dovoljno ranije da se zamislimo, a nismo!

duško

pre 4 godine

Bahati i nevaspitani roditelji imaju decu koju vaspitavaju da nastave njihovim stopama.

Milko

pre 4 godine

Svu problematičnu decu oduzeti od roditelja jer nisu sposobni za vaspitanje dece i decu dati u popravne domove da se nauče kako se treba ponašati, naravno sve o trošku roditelja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija