• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.09.2019

16:18

(FOTO) MINISTAR VULIN: Vojska Srbije sarađuje uvek sa najboljim delovima društva

Društvo

(FOTO) MINISTAR VULIN: Vojska Srbije sarađuje uvek sa najboljim delovima društva

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin potpisao je danas u ime Ministarstva odbrane sporazume o naučno-tehničkoj saradnji sa četiri fakulteta Beogradskog univerziteta – Elektrotehničkim, Mašinskim, Građevinskim i Arhitektonskim fakultetom

rema rečima ministra Vulina, Vojska Srbije kao jedna je od najboljih i najpostojanijih institucija u Srbiji, pažljivo bira sa kime će sarađivati. Zato danas, može da kaže da je izabrala da bude sa najboljima, baš kao što vojsci i pripada.

 

Foto: Ministarstvo odbrane


- Vojska Srbije uvek sarađuje sa najboljim delovima našeg društva, sa institucijama u koje svi mi zajedno imamo veliko poverenje i gajimo veliko poštovanje. Sarađivati sa fakultetima Beogradskog univerziteta je velika čast za Vojsku Srbije, ali i velika prilika da Vojsku Srbije približimo studentima i u isto vreme učimo od njih. Da imamo mogućnost da im ponudimo posao u vojsci i stipendije koje vojska može da obezbedi i da se nama omogući da profesori sa najvažnijih i najeminentnijih fakulteta u Beogradu dolaze u vojsku, daju predavanja našim pripadnicima, edukuju nas, omoguće nam da pratimo svet i sve ono što se u nauci razvija i daje na najboljem nivou – rekao je ministar Vulin.
 
Potpisane sporazume ministar Vulin ocenjuje kao mogućnost da se vojska upozna sa civilnim obrazovanjem, ujedno dajući sopstveni doprinos time što će svoje kapacitete staviti na raspolaganje fakultetima pri pripremi magistarskih i doktorskih studija i pružiti im mogućnost da se upoznaju sa vojnim obrazovanjem i funkcionisanjem nauke u vojsci.
 
U ime Elektrotehničkog fakulteta sporazum je potpisao dekan dr Milo Tomašević. Кako kaže, Ministarstvo odbrane i Elektortehnički fakultet institucije su od nacionalnog značaja, što ih čini prirodnim partnerima. On smatra da će potpisani sporazum dati novi impuls postojećoj saradnji i omogućiti benefite od nacionalnog interesa.

Foto: Ministarstvo odbrane

Prodekan za naučno-istraživačku delatnost prof. dr Aleksandar Simonović potpisao je sporazum u ime Mašinskog fakulteta. Naglašava da Ministarstvo odbrane i vojne isntitucije sa Mašinskim fakultetom uspešno sarađuju već sedam decenija i poručuje da će sporazum podići saradnju na jedan viši institucionalni nivo i doneti  više rezultata u oblasti obrazovanja, istraživanja i razvoja.

Dekan Arhitektonskog fakulteta prof. dr Vladan Đokić, nakon potpisivanja sporazuma o saradnji rekao je da Arhitektonski fakultet iz svog domena urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja, izvođenja radova i td. može da doprinese i pomogne Ministarstvu odbrane, kao i da s druge strane od Ministarstva odbrane može da dobije značajnu podršku u svom radu, edukovanju svojih kadrova. Кako kaže saradnja bi doprinela zajedičkom cilju – jačanju našeg društva i naše zemlje.

U ime Građevinskog fakulteta sporazum je potpisao prof. dr Vladan Кuzmanović. On ističe da potpisani sporazum pruža mogućnosti za razmenu kadrova, naučno stručnih iskustava i zajedničko učešće u naučno-istraživačkim projektima. Takođe, Кuzmanović dodaje da Građevinski fakultet je može dati veliki doprinos u rekonstrukciji i sanaciji brojnih objekata i imovine koju Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije imaju i da obe strane očekuje veliki posao.

Foto: Ministarstvo odbrane


Postpisanim sporazumima o saradnji između Ministarstva odbrane i četiri fakulteta Beogradskog univerziteta utvrđuju se oblici međusobne naučno - tehničke saradnje u oblasti primenjenih i razvojnih istraživanja, realizacija stručne prakse i studijskih poseta profesora i studenata fakulteta, kao i realizacija diplomskih, master i doktorskih radova u obrazovnim, naučnim i drugim ustanovama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Takođe, Sporazum predviđa mogućnost organizacije stručnih predavanja po pozivu i angažovanje nastavnog osoblja fakulteta i stručnjaka iz obrazovnih, naučnih i drugih ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u cilju obostranog usavršavanja, kao i razmene naučno-stručnih publikacija iz domena izdavačke delatnosti.
 
Potpisivanju sporazuma u Maloj ratnoj Sali starog Generalštaba prisustvovali su danas i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija