• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink

30.09.2019

16:23

BEOGRAĐANKA ALEKSANDRA OSTAVILA SVE BEZ TEKSTA U JUTARNJEM! Posle 20 godina progovorila kako je zlostavljao profesor engleskog!

Društvo

BEOGRAĐANKA ALEKSANDRA OSTAVILA SVE BEZ TEKSTA U JUTARNJEM! Posle 20 godina progovorila kako je zlostavljao profesor engleskog!

Podeli vest

Beograđanku Aleksandru Šandor je, kada je imala 14 godina, seksualno uznemiravao nastavnik engleskog koji joj je držao privatne časove i posle 20 godina rešila je da sve ispriča i to javno, gostujući u Jutarnjem programu.

- Već dugo osećam potrebu zbog sebe i zbog drugih da kažem ono što me tištilo poslednjih 20 godina. Prvo je pitanje zašto sam ćutala. To su me pitali i roditelji koji su pre mesec i po dana saznali za to. Nikada pre nisam rekla – navela je Aleksandra u poteresnoj ispovesti za Pink.

Kako je objasnila, roditeljima nije ništa rekla zbog spleta različitih okolnosti. 

- Kod osobe koja to preživi preovladava strah od osude, da vam neće verovati, prisutan je i osećaj krivice. Konačno sam se toga oslobodila. Žrtva nikada nije kriva – kaže Aleksandra koju je neprimereno dodirivao nastavnik engleskog koji joj je držao privatne časove u njenoj kući. 

- Njegovo ime je Nebojša – dodala je sa nelagodom. 

Foto: Printscreen

Tekst potpisa

Podsetivši da žrtve u radu sa psiholozima crtaju nasilnike, Aleksandra kaže da bi ga nacrtala u braon pantalonama i beloj košulji, nacrtala bi i juga kog je vozio. 

- Bio je 20 godina stariji, oženjen. To se nije dešavalo odmah, već kada je stekao poverenje... verujem da njegov komšiluk nikada ne bi to pomislio. Uznemiravanje je trajalo tokom cele školske godine. Prećeno je, ali na fin način. Da ne kažem nikome jer je to sramota, da neću proći dobro ako se sazna, da će mi se smejati... – kaže Aleksandra. 

Ona je pocepala njegov broj, a roditeljima je sledeće školske godine rekla da joj nisu potrebni dodatni časovi.

 - Izlečila sam se sama, kroz život, ali od 15. godine sam se borila protiv problema u ishrani, u partnerskim odnosima sam imala problem, osećala sam gađenje, nisam želela da stupam u seksualne odnose i posle njih bi se loše osećala – iskrena je Aleksandra. 

Od roditelja umela dobro da prikrije šta se dešavalo. Za uznemiravanje je znalo nekoliko prijateljica i partneri sa kojima je bila u dužim vezama.

 Kaže da je najveći problem je kada se sumnja u ono što je žrtva saopštila

 - Pitanja zašto nisi rekla i da li je moguće su potpuno pogrešan pristup. Žrtvi treba podrška, saosećanje i zgrljaj – napominje Aleksandra. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KGH

pre 4 godine

Ne znam zasto, ali ja joj ni jednog jedinog slova ne verujem.

Teodora Lektora

pre 4 godine

Ovo je sjajan način da ispljuješ koga god hoćeš. A pri tom nema svedoka, nema dokaza...

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija