• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.10.2019

15:34

ZBOG SVE ČEŠĆIH NAPADA U ŠKOLAMA, ŠTRAJK! Đaci u Sremskoj Mitrovici nisu imali prvi čas, Sindikat prosvetnih radnika traži sastanak sa ministrom Šarčevićem!

Društvo

ZBOG SVE ČEŠĆIH NAPADA U ŠKOLAMA, ŠTRAJK! Đaci u Sremskoj Mitrovici nisu imali prvi čas, Sindikat prosvetnih radnika traži sastanak sa ministrom Šarčevićem!

Podeli vest

U 15 osnovnih i srednjih škola u Sremskoj Mitrovici đaci danas nisu imali prvi čas, zbog štrajka upozorenja koji je organizovao Sindikat prosvetnih radnika Sremska Mitrovica (SPRSM), zbog sve češćih incidenata koji se dešavaju u školama, gde su ugrožena i deca i nastavnici

- Incident koji se desio 16. oktobra u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Mitrovici, kada je učenik napao direktora škole, poziv je na reakciju svih zaposlenih u prosveti. Ovim činom ugrožena su prava i dostojanstvo kako učenika tako i nastavnika - rekao je predsednik IO Joca Kopčić za Tanjug.

Predstavnici sindikata traže status službenog lica za sve prosvetne radnike, izmenu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, izmenu Pravilnika o društveno korisnom radu, Pravilnika o postupamnju u slučaju nasilja, kao i sastanak sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 4 godine

KOJA POKVARENŠTINA. ČIM DIREKTOR DOBIJE BATINE ODMAH ŠTRAJK. GDE STE BILI SVE OVO VREME DOK SU DECA MALTRETIRANA?

Djoko

pre 4 godine

A jesi ti skoro bio u skoli? Nastavnike maltretiraju i deca i roditelji...vec godinama...stanje je katastrofalno...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija