• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

29.10.2019

08:04

KRAJ DRAME DUGE 4 GODINE! Oteta deca Slavice Burmazović danas STIŽU U SRBIJU! Otac Turčin ih držao ZATOČENE U IRANU!

Društvo

KRAJ DRAME DUGE 4 GODINE! Oteta deca Slavice Burmazović danas STIŽU U SRBIJU! Otac Turčin ih držao ZATOČENE U IRANU!

Podeli vest

Posle 4 godine od otmice i više od 3 godine od pravosnažne presude turskog suda, oteta deca Slavice Burmazović vratiće se danas u Srbiju

Slavica će svoju decu sačekati danas na Aerodromu Nikola Tesla, gde će iz Irana stići u pratnji našeg ambasadora u toj zemlji, Dragana Todorovića.

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamed Zarif obećao je prošle nedelje, 25. oktobra, ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću da će se lično angažovati kako bi se proces vraćanja otete dece Slavice Burmazović, koja se nalaze u Iranu, uspešno okončao u najkraćem periodu, saopštilo je Ministarstvo.

OČAJNA MAJKA PREKLINJE ZA POMOĆ! Moj bivši muž PRODAJE NAŠU ĆERKU bogatim Irancima!

Troje dece Slavice Burmazović oteo je njen bivši suprug Ejup Sabri Jundži, a otac dece, inače turski državljanin. Turski sud doneo je odluku da se deca vrate majci, ali je otac posle toga s decom otišao u Iran.

Slavica je 2016. godine zbog otmice svoje dece protestovala ispred Vlade Srbije.

Foto: Zoran Sinko/privatna arhiva

To je bila i godina kada je ova Beograđanka poslednji put videla svoju decu. Podsetimo, njen bivši suprug Ejup Jundžu je njihovu decu Ajšu (14), Esmu (13) i Tarika (7) bez Slavičine dozvole poveo sa sobom u Tursku u avgustu 2015. godine.

Slavica je decu uspela da pronađe u Iranu, u Teheranu. Sa sinom i ćerkama se čula telefonom, ali joj bivši muž nije dozvoljavao da ih vidi. Iako su turski sudovi davno presudili da deca treba odmah da budu vraćena u Srbiju, Slavica je bila nemoćna, dok se njen bivši suprug provodio na prijemu u turskoj ambasadi u Teheranu.

BIVŠI MUŽ TURČIN MI ODVEO DECU U IRAN NISAM IH VIDELA TRI GODINE! Beograđanka Slavica Burmazović i dalje traga za sinom i ćerkama

Dokaz da su deca u Iranu dobila je tek kada je objavio slike sa prijema.

- Ne znam zašto je otišao tamo, ali su mi rekli da je to što se nalazi u Iranu prepreka turskim vlastima da ga uhapse i da predaju decu meni - pričala je Slavica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija