• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2019

11:15

SLAVICA JE NAKON ČETIRI GODINE ponovo zagrlila svoju DECU,  a njena poruka NAKON AGONIJE SLAMA SRCA

Društvo

SLAVICA JE NAKON ČETIRI GODINE ponovo zagrlila svoju DECU, a njena poruka NAKON AGONIJE SLAMA SRCA

Podeli vest

Deca Slavice Burmazović, koju je njen bivši suprug, Turčin, pre četiri godine, na prevaru, odveo, prvo u Tursku, a zatim u Iran, stigla su danas pre podne u Beograd.

Avion je sleteo na aerodrom "Nikola Tesla" sa troje otete Slavičine dece nešto posle 10 sati.


Deca koju Slavica nije videla godinama danas imaju 15, 14 i osam godina.

- Danas je prvi dan ostatka naseg zajedničkog života, naše sreće - rekla je njihova majka Slavica za Tanjug pred sletanje aviona.

Ona je izrazila nadu da se nijednoj majci tako nešto nikada neće dogoditi.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Slavica sa decom na aerodromu



Deca su stigla na beogradski aerodrom u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a Slavica kaže da je za tu neizmernu sreću zahvalna ministru Ivici Dačiću i ambasadoru Srbije u Iranu Draganu Todoroviću.

(VIDEO SA AERODROMA) DECA KOJU JE SLAVICI OTEO MUŽ TURČIN STIGLA U BEOGRAD! Nakon 4 GODINE U MAJČINOM ZAGRLJAJU

KRAJ DRAME DUGE 4 GODINE! Oteta deca Slavice Burmazović danas STIŽU U SRBIJU! Otac Turčin ih držao ZATOČENE U IRANU!

Posle četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Dačića i ministra inostranih poslova Irana Muhameda Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović.


Decu je dopratio naš ambasador u Iranu Dragan Todorović, a dočeku su prisustvovali i Dačić, generalni sekretar MSP-a Veljko Odalović i brojne novinarske ekipe.

Sa Slavicom je, dve sestre i brata, dočekao i njen sin iz prvog braka.

Foto: printscreen

 



Bivši suprug Slavice Burmazović, Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku.

Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je on uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i otišao s decom u Iran.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17