• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbija danas

30.10.2019

22:41

(VIDEO) HEJ, ENO JE MOJA KUĆA! Srbin Migom-29 nadletao okolinu Beograda, pa sa visine od 1000 metara zabeležio ZANIMLJIV MOMENAT!

Društvo

(VIDEO) HEJ, ENO JE MOJA KUĆA! Srbin Migom-29 nadletao okolinu Beograda, pa sa visine od 1000 metara zabeležio ZANIMLJIV MOMENAT!

Podeli vest

Srpski pilot koji je upravljao višenamenskim lovcem MiG-29 kamerom je ovekovečio svoj let

Grupa lovačkih aviona MiG-29 koja se nalazi u sastavu srpskog ratnog vazduhoplovstva izvela je trenažni let iznad severnog dela Republike Srbije.

Ova grupa je poletela sa poletno-sletne staze vojnog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović", koji se nalazi u Batajnici. Srpski pilot koji je upravljao letelicom deo je čuvene 101. lovačko-avijacijske eskadrile "Vitezovi".

(FOTO/VIDEO) AMERI I NATO ĆE TEK SAD POPI*DETI! Najpre nam je Putin poslalo S-400 i Pancir, a sad su naši piloti Migova 29 otišli u Rusiju da pomognu braći protiv terorista!

 

Poseban utisak je ostavio prelet iznad kuće jednog od pilota koji je upravljao moćnom borbenom letelicom.

- Moja kuća sa 1.000 metara nadmorske visine - piše na video-snimku.

Naime, ova grupa je prilikom izvođenja svog zadatka preletela preko grada Inđija. Ovo naseljeno mesto se nalazi u neposrednoj blizini aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović".

MiG-29 (NATO klasifikacija Fulcrum) je sovjetski/ruski lovački avion četvrte generacije. Njegova osnovna namena su lovačko-presretačka dejstva u cilju uspostave efektivne kontrole nad vazdušnim prostorom. Osposobljen je za borbu protiv širokog spektra vazdušnih ciljeva, gde je zahvaljujući svojim izuzetnim manevarskim sposobnostima veoma opasan u bliskoj vazdušnoj borbi, u svim meteo uslovima – dan/noć.

Ratno vazduhoplovstvo Vojske Srbije raspolaže sa 14 letelica ovog tipa, od čega je šest donirano iz Ruske Federacije, a četiri iz Republike Belorusije. U bliskom vremenskom periodu ovi avioni treba da se modernizuju na napredni standard. Posle ove modernizacije Vojska Srbije će u svom arsenalu imati univerzalne borbene letelice za realizaciju najsloženijih lovačko-bombarderskih zadataka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17