• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

31.10.2019

08:38

OGLASIO SE I OTAC TURČIN O SLUČAJU OTETE DECE: Slavica je prošle godine bila KOD MENE U IRANU

Društvo

OGLASIO SE I OTAC TURČIN O SLUČAJU OTETE DECE: Slavica je prošle godine bila KOD MENE U IRANU

Podeli vest

Dan posle dolaska dece Slavice Burmazović, koju je pre četiri godine otac Ejup Sabri Jundžu odveo najpre u Tursku, pa u Iran, otac dece u ekskluzivnoj ispovesti za naš list rekao da je on odveo decu na aerodrom i da se slaže da ona budu sa Slavicom u Beogradu.

- Posle svega što je bilo, Slavica i ja smo se pomirili zbog dece. Nismo bračni par, ali smo se dogovorili da budemo u dobrim odnosima jer imamo troje dece. Decu sam ja odvezao na aerodrom i odatle su otišli za Beograd. Nije bilo nikakve policije, ni hapšenja, ni prinude. Slažem se da deca žive sa Slavicom u Beogradu ako im je tamo lepo. Oni su sve troje bili presrećni što putuju i što će da vide mamu. Dolaziću u Beograd često da ih vidim i oni će kod mene u Tursku. Deci su potrebni i otac i majka. Drago mi je što ćemo napokon da funkcionišemo kao normalni roditelji i što ćemo sve ono ružno da ostavimo iza sebe - rekao nam je Ejup Jundžu.

Foto: Tanjug

 

On je za Novosti najavio da će posećivati decu u Srbiji, jer je, kako ističe, pred zakonom čist.

- U Turskoj neću snositi nikakve posledice, jer sam ispoštovao odluku suda. Mogu da dođem i u Srbiju, jer sam živeo u Beogradu 15 godina i nikakav prekršaj nisam napravio. Planiram da obilazim decu. Čuli smo se danas, kao i u ponedeljak, kada su stigla u Srbiju - navodi on.

Foto: facebook.com

Ejup Sabri Jundžu

Budućnost dve ćerke i sina - E. (15), A. (14) i T. (8), kako ističe, isplanirao je zajedno sa njihovom majkom Slavicom.

- Ona i ja smo poslednjih godinu dana razgovarali i dogovorili sve oko dece. Slavica je prošle godine bila u Iranu 15 dana i videla ih. Ako im bude dobro u Beogradu, neka žive tamo, a ako ne - mogu da dođu u Tursku - kaže Jundžu.

 

 

Njegova situacija iz ugla srpskog pravosuđa, ipak, izgleda znatno drugačije. Za njim je još na snazi međunarodna poternica koju je, po nalogu tužilaštva, raspisao Treći osnovni sud u Beogradu, jer je bio u bekstvu.

- Osim poternice, aktivno je i rešenje ovog suda o određivanju pritvora - kaže zamenik tužioca Ivan Marković, portparol Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

- Njemu se na teret stavlja krivično delo oduzimanje maloletnog lica, a pritvor mu se određuje zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi delo i da utiče na svedoke - navodi on.

Da Jundžu još neko vreme neće moći da posećuje decu u Srbiji kaže i ambasador Srbije u Teheranu Dragan Todorović.

- On nije ispoštovao pravosnažnu odluku nadležnog suda u Turskoj, gde je najpre odveo decu, po kojoj je bio obavezan da ih vrati majci - objašnjava ambasador.

Foto: Facebook printscreen

- Sada bi trebalo da sud bude obavešten da su deca vraćena, ali to, verovatno, ne znači da on neće trpeti posledice. I zbog nepoštovanja suda, ali i zbog bekstva u Iran - kaže on.

Starija ćerka može već da bira

Najstarija od troje dece Slavice Burmazović već sada može da odluči da li želi da viđa oca ili ne. Naši propisi podrazumevaju da kada dete navrši 15. godinu života smatra se da je sposobno za rasuđivanje i da može odlučiti o održavanju ličnih odnosa sa roditeljem sa kojim ne živi.

Dete tog uzrasta ima pravo da održava lične odnose i sa srodnicima i drugim osobama sa kojima ga vezuje posebna bliskost, ako ovo pravo nije ograničeno sudskom odlukom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija