• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Beta

04.11.2019

14:30

POSKUPLJUJE PRETPLATA ZA RTS! Evo koji iznos će biti na uplatnicama od 1. januara

Društvo

POSKUPLJUJE PRETPLATA ZA RTS! Evo koji iznos će biti na uplatnicama od 1. januara

Podeli vest

Građani Srbije će od 1. januara sledeće godine plaćati uvećanu taksu za Radio televiziju Srbije i Radio televiziju Vojvodine

Vlada Srbije usvojila je danas predlog izmene Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis kojim se ona povećava sa 220 na 255 dinara počev od 1. januara do 31. decembra 2020. godine.

Kako se navodi u predlogu, kao razloge za povećanje navodi se da se polazilo od statističkih podataka o prosečnoj zaradi i visini penzija u Srbiji, visokih inicijalnih troškova štampe i distribucije računa i nesrazmerno visokih troškova kod pokretanja postupka naplate nenaplaćenih potraživanja.

Foto: RTS Promo

Sa druge strane Vlada je navela potrebu za obezbeđenje uslova za nesmetano obavljanje osnovne delatnosti javnih medijskih servisa.

Javni medijski servisi delimično se finansiraju iz budžeta Srbije, a delimično iz takse, koja bi se, kao i do sada, naplaćivala preko računa za utrošenu električnu energiju, čime se obezbeđuje, kako je navedeno, visoki stepen naplate takse.

Vlada je navela da se sredstva po osnovu takse za javni servis, kao i ukupan iznos iste, utvrđuje u funkciji obezbeđenja stabilnog sistema finansiranja osnovne delatnosti javnih medijskih servisa, njihove uređivačke nezavisnosti i institucionalne autonomije, istovremeno vodeći računa o ekonomskoj snazi obveznika.

OD 5.800 DO 4,4 MILIONA EVRA Država prodaje IMOVINU, ovo su tačne LOKACIJE I CENE




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 4 godine

Pa sve se kontra radi u ovoj banana državi,a ponajmanje se gleda taj rts pogotovo rtv,iz centralne srbije.Drugo,valjda bi trebalo smanjiti preplatu jer mahom napuštaju rts u zadnje vreme kao miševi sa potonulog broda.Ako sami sebe ne mogu da izdržavaju kao druge tv stanice,neka udare katanac na vrata,jer koga nema i bez njega se može.

Vid

pre 4 godine

Visoki inicijalni (običan građanin i ne razume ovaj termun) troškovi štampe i distribucije računa i nesrazmerno rvisoki troškovi kod pokretanja postupka naplate nenaplaćenih računa a sve to radi EPS , a troškove postupka snosi stranka koja izgubi pokrenuti postupak.Zatim sledi "Vlada navodi visok stepen naplate preko računa za utrošenu elektrinu energiju. Ko ovde pravi obične smrtnike ludim i potura im ovakve nebuloze.UZGRED JE I NE GLEDAM rts.

bubac12345

pre 4 godine

Zašto im plaćamo,neka budu kablovski operateri pa neka ubiraju dohodak.Ne možemo gledati ni prenos utakmice svoje reprezentacije.Poziv za neplaćanje dodatak na računu za struju.

Miro

pre 4 godine

Na sledećim izborima treba kazniti one koje su obećali ukidanje takse. Barem ja hoću

srbin iz srbije

pre 4 godine

da li ce onda prekidati program i pustati reklame ?? ne bi smeli.

Lala iz Banata

pre 4 godine

Poklanjam japanski TV , ima ugradjen RTS kocioni sistem, abart masina... pet brzina...!

Saradžogla

pre 4 godine

Lalo,brate,kud ću sa tem televizorem kad ih umam četiri i peti ćuti u rezervi.Da ću pod stare dane gledati televizor veličine 2 puta1 metar ukačen na zidu nesam verovao!Nekada beše puna kuća komšija kada smo gledali fudbal ili Čkalju a danas to činim sam ki sivi kukavac.Ženu najurim u komšiluk jer mlogo psuje kada gleda fudbal.Lalo,toliko jer žurim pošto po selu krstim jariće a jevtinije od pope.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija