• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

05.11.2019

09:41

NAPLATA PUTARINE NEĆE VIŠE BITI ISTA Vozače koji iz Beograda idu do Makedonije ČEKA VELIKA PROMENA

Društvo

NAPLATA PUTARINE NEĆE VIŠE BITI ISTA Vozače koji iz Beograda idu do Makedonije ČEKA VELIKA PROMENA

Podeli vest

Vozači koji se na Koridor 10 uključe u prestonici, na naplatnoj stanici Beograd će uzimati kartice, a račun će plaćati u Preševu

Vlada Srbije dala je u četvrtak saglasnost na Odluku o visini putarine, a ceh za vožnju na ovoj trasi će biti 1.460 dinara, 110 dinara manje nego do sada. Trenutno vozači automobila putarinu plaćaju 900 dinara u Nišu, 70 u Doljevcu i 600 na Preševu, što je 1.570 dinara.

Cilj je da se ubrza saobraćaj kroz Srbiju i zbog toga će biti prvo "ugašene", a zatim i potpuno uklonjene naplatne stanice Nais i Doljevac. Tako će vozači bez zaustavljanja moći da voze trasom od glavnog grada do makedonske granice.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

U Odluci Vlade Srbije piše da stupa na snagu prvog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku", tako da će se već narednih dana znati kada će početi zatvoreni sistem naplate. Umesto dosadašnjih rampi, ulazi i izlazi na auto-put kod Niša će biti kod malčanske petlje, na ulazu u grad kod kasarne "Mija Stanimirović", kod Novog Sela i kod Matejevca.

Na Južnom kraku Koridora 10 funkcionisaće 13 naplatnih stanica: Niš jug, Merošina, Doljevac selo, Brestovac, Leskovac centar, Leskovac jug, Grdelica, Predejane, Vladičin Han, Vranje, Bujanovac sever, Bujanovac jug i Preševo.

Novi režim naplate biće uspostavljen i na istočnom kraku Koridora 10, ka Bugarskoj, koji se za saobraćaj u celosti otvara 9. novembra.Vozači putničkih automobila za putovanje od Beograda do Dimitrovgrada plaćati 1.290 dinara, vozači autobusa 3.860, a kamiondžije 7.720.

Putevi spremni za sneg

"Putevi Srbije" su spremni za predstojeću zimsku sezonu - izjavio je Zoran Stoisavljević, izvršni direktor sektora za održavanje državnih puteva prvog i drugog reda. - Mehanizacija je obnovljena i ljudi su pripremljeni za sve moguće izazove. Zaduženi smo za 15.061 kilometar puteva, od čega su 5.992 prvog reda. Imamo 744 vozila, 331 mašinu i 2.171 radnika u jednoj smeni. Na 172 punkta biće angažovano ljudstvo i mehanizacija, ali i 90.388 tona soli. Prve snežne padavine se očekuju krajem novembra, ali u brdskim krajevima.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djura

pre 4 godine

Eto u jednom pravcu kosta 1460 dinara sto je vise od 10 evra, a u Madjarskoj je za skoro istu deonicu 10 evra za 10 dana sto znaci da se moze i otici i vratiti za isti iznos!? Tako da je eto kod nas jeftinije koristiti autoput!? Samo napred, guli sirotinju

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija