• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.11.2019

08:19

7.000 DECE U SRBIJI VEČ DUBOKO OGREZLO U KRIMINAL! Policija hitno traži rešenje, svaki peti NEMA NI 14 GODINA!

Društvo

7.000 DECE U SRBIJI VEČ DUBOKO OGREZLO U KRIMINAL! Policija hitno traži rešenje, svaki peti NEMA NI 14 GODINA!

Podeli vest

Broj maloletnika koji su došli u sukob sa zakonom u poslednjih pet godina meri se hiljadama. Nije reč ni o jednoj drugoj zemlji već o našoj!

Skoro 10.000 njih, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, dobilo je vaspitne mere ili maloletnički zatvor, pišu "Novosti" i navode još jedan alarmantan podatak - čak 40 je završilo iza rešetaka zbog teških dela, od čega 10 prošle godine.

Prema podacima Republičkog javnog tužilaštva (RJT) lane je policija registrovala više od 7.000 počinilaca krivičnog dela mlađih od 18, od čega 19 odsto nema ni 14 godina i nisu krivično odgovorni.

UOČEN SI! OPASAN TREND MEĐU TINEJDŽERIMA! Roditelji zabrinuti, mladi kažu da bez potrebe PANIČE!

Čak 1.416 tinejdžera dobilo je vaspitne mere, a njih 172 zavodske vaspitne mere.

U porastu je i broj teških ubistava kod mladih, a za petinu je više krađa, razbojništava i imovinskih delikata nego godinu pre toga.

OVO JE MARKO KOJI JE SA DVOJICOM SINOVA OTEO DEČAKA IZ NOVE PAZOVE Jedan ga čuvao u vikendici, OTKRIVENI DETALJI OTMICE

Upravo zbog ovoga, ministar policije Nebojša Stefanović najavio je da će MUP predložiti Ministarstvu pravde pooštravanje kaznene politike ili pronalaženje drugog rešenja po ugledu na EU.

- Iz analize rezultata rada policijskih uprava uočen je porast broja izvršenih krivičnih dela najmladjih počinilaca, nekada čak i dece mlađe od 14 godina, koja po zakonu ne mogu krivično da odgovaraju - rekao je Stefanović i ukazao da u praksi deca koja počine krivično delo za koje ne mogu odgovarati i maloletnici stariji od 14 godina prema kojima se primenjuju blaga kaznena politika, odmah prelaze na izvršenje sledećeg dela.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Pošto sve dolazi sa zapada i preko bare,a mi ih slepo pratimo u skoro svemu,pa i zakone donosimo po njima,pa eto bar u nečemu da prednjačimo i budemo poznati.Cifra je strašna ali data im je sva sloboda ponašanja od države,prosvete i roditelja,tako da im ne možeš ništa,a pojesinci sve bezobrazniji.

Rade

pre 4 godine

Ako, sada vam se to obija o glavu. Zabranili ste zakonom da ih roditelji makljaju i vaspitavaju. Sada ih vaspitava ulica, i eto vam. Zasto se sada zalite! ! ! ! ! !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija