• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

07.11.2019

12:37

ŠARČEVIĆ: Vršnjačko nasilje nije u porastu, samo je vidljivije, a ja sam kriv za to

Društvo

ŠARČEVIĆ: Vršnjačko nasilje nije u porastu, samo je vidljivije, a ja sam kriv za to

Podeli vest

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je tokom sastanka sa sindikatima prosvete, da vršnjačko nasilje nije u porastu, nego je sada vidljivije

- Ja sam glavni krivac što je to vidljivije, jer je do sada taktika bilo da se što više prikrije i onda ne znate koliki je obim toga - izjavio je Šarčević za RTS, dodajući da situacija u Srbiji nije ništa drugačije nego u drugim evropskim zemljama.

Prema njegovim rečima, sve vreme se govori o nastavnicima, školi i direktorima, ali se zaboravljaju roditelji, kao i da su oni najodgovorniji.

- Ja volim da sa svojim kolegama podelim odgovornost tako što će ustanove, Ministarstvo prosvete i škole uraditi svoj deo posla. S punim pravom očekujem da to uradi i socijala, policija, tužilaštvo i svi drugi društveni organi. Mi imamo međuvladin tim sa šest ministara koji se bave ovom temom - istakao je ministar prosvete.

FOTOGRAFIJE OBNAŽENE UČENICE ŠESTOG razreda kruže Vranjem, osvetio joj se bivši dečko SEDMAK

Foto: printscreen RTV Pink

Kao odgovor na vršnjačko nasilje, Šarčević je naveo uvođenje jednosmenskog rada kroz celodnevni boravak dece u školi.

- Kada je dete ceo dan izloženo pedagozima, dobrim sadržajima, sportu, informatici, izradi domaćih zadataka, ručku - tada nema priliku da se bavi lošim stvarim - kaže Šarčević.

Taj koncept će uskoro početi da se primenjuje na teritoriji grada Užica.

Naglasio je da slučaj vršnjačkog nasilja mora da se prijavi školskoj upravi, lokalnoj inspekciji ili timu za nasilje.

- Imamo 74 spoljna saradnika koji su vešti ljudi u toj oblasti. Oni rade po terenu. Sada formiramo jednu jedinicu zajedno sa UNICEF-om - to su nove mere, gde ćemo da formiramo opštinske savete roditelja. To smo pre dve godine započeli i pitanje je što lokalne sredine nisu odreagovale - rekao je Šarčević.

DECO, DOKLE?! OSNOVCI ORGANIZOVALI SAČEKUŠU, TUKLI SE LETVAMA, DOK SU VRŠNJACI NAVIJALI! Nastavnici ne znaju šta će, roditelji BRANE NASILNIKE!

U petak 8. novembra obeležava se Dan prosvetnih radnika. Ministar prosvete čestitao je praznik svim kolegama u obrazovnom sistemu i naveo da će se proslava održati u Požarevcu - gradu u kome su, kako kaže, sve ustanove organizovane tako da imaju đačke kompanije i učeničke zadruge.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija