• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

09.11.2019

15:50

NOVOSAĐANKU NAPAO I PLJUNUO SUGRAĐANIN, VIKALA UPOMOĆ, A NIKO SE NIJE NI OKRENUO, ali onda je naišao HEROJ U UNIFORMI!

Društvo

NOVOSAĐANKU NAPAO I PLJUNUO SUGRAĐANIN, VIKALA UPOMOĆ, A NIKO SE NIJE NI OKRENUO, ali onda je naišao HEROJ U UNIFORMI!

Podeli vest

Novosađanku S. K. (41) fizički je napao jedan sugrađanin na veoma frekventnoj gradskoj autobuskoj stanici, a nesrećnoj ženi tom prilikom niko nije pritekao u pomoć, već je morala sama da se brani dok je konačno nije spasao jedan vojnik

I dalje potrešena S. K. incident se dogodio pred brojnim svedocima u sredu oko 20 časova na autobuskoj stanici koja se nalazi tik uz veoma prometnu saobraćajnicu na kojoj se ukrštaju Bulevari kralja Petra prvog i Oslobođenja.

- Sedela sam na klupi i čekala autobus. Zapalila sam poslednju cigaretu i odjednom se iza mene stvorio neki čovek i tražio cigaretu. Izvinila sam mu se i rekla da mi je to bila poslednja, a on me je pljunuo i zamahnuo rukom da me udari – priseća se naša sagovornica nemilog incidenta.

Kaže da ni sama ne zna kako je uspela da izbegne udarac, te da je samo odskočila sa klupe i potrčala ulicom dozivajući pomoć.

Ali posle prvobitnog šoka, usledo je novi - niko do prolaznika nije se odzavao njenim pozivima u pomoć.

BRAVO, DEVOJKO! LAVICA KOJA JE POBEDILA VATRENU STIHIJU NA STAROJ PLANINI! Prelepa Ana - jedina žena vatrogasac u Nišu!

- Na moje zaprepašćenje niko nije ni pokušao da mi pomogne. Okretala sam se, gledala prolaznike… Neki ’’razbacani’’ mladić me je samo pogledao i produžio, a jedan tata sa sinom samo je uhvatio dete za ruku i produžio svojim putem. Ostali su ili gledali ili okretali glavu – u neverici priča S. K.

Dodaje da je u tom trenutku shvatila da je zaboravila tašnu na klupi te je izvadila telefon iz jakne, pozvala policiju i krenula da uzme tašnu videvši da je napadač odustao od potere za njom.

Foto: Printscreen Facebook

- Sve se to zaista jako brzo dešavalo. Pozvala sam policiju, rekla šta se dogodilo, a zatim krenula po tašnu dok je napadač stajao sa strane. Odjednom je opet krenuo prema meni i ja sam ponovo povikala ’’Upomoć!’’. Tek tada se tu stvorio jedan vojnik odnosno čovek od preko pedeset godina u uniformi i uhvatio napadača. On se nije nešto opirao, valjda u strahu od vojnika koji je u isto vreme mene smirivao a njemu govorio: ’’Prekini! Ne mrdaj!’’. Napadač se smirio i vojnik ga je pustio, ali ga je stalno upozoravao da se ne pomera. U tom se pojavila i policija i uhapsila napadača – priča sagovornica žaleći što nije saznala ime vojnika koji ju je spasao kako bi mu se još jednom zahvalila.

Nakon što je dala izjavu rečeno joj je da će napadaču biti suđeno po ubrzanom postupku što se i desilo pre dva dana kada je izveden pred lice pravde.

Ona još dodaje da je policija maksimalno profesionalno uradila svoj deo posla i da su se za manje od dva minuta pojavili na mestu incidenta.

U policiji su joj, kako nam je ispričala, rekli da to napadaču nije prvi ispad i da ga poznaju od ranije po istim krivičnim delima.

GRAĐANI, ISKORISTITE PRILIKU! Vučić najavio DO KADA će vožnja novim delom auto-puta biti BESPLATNA!

- Rekli su mi da je on beskućnik kojeg s vremena na vreme neko tuži pa završi u zatvoru. Prosto nisam mogla da verujem da njemu ne može neko da stane na put. Sada je dobio dva meseca zatvora, ali to ispada za njega kao neka nagrada. Biće u toplom i imaće šta da jede dva meseca. To zaista nije rešenje – smatra sagovornica, ali i naglašava da je najviše boli to što joj niko nije pritekao u pomoć.

Dodaje da je upravo zato podelila svoje iskustvo u jednog grupi na Fejsbuku gde se susrela sa komentarima ljudi koji osuđuju taj događaj i isto izražavaju nevericu što su prolaznici samo okretali glavu, ali je bilo i onih koji su komentarisali: ’’Pa, što mu nije dala cigaretu?’’.

- Neki su mi u komentarima govorili da je trebalo da ga prebijem. Pa to nije rešenje. Uostalom, možda bih ja njega i uspela da savladam, ali otkud sam ja znala da li on možda kod sebe ima nož? Da sam ga napala i ja bih postala nasilnik što ne želim. Takvim ljudima treba da se bave institucije, a ne građani. Mislim da građani treba drugima da priteknu u pomoć kada vide takve incidente, a ne da okreću glavu kao što su to sada radili. Evo i dalje ne mogu da poverujem u to da mi pored toliko prolaznika niko nije pritekao u pomoć i zato bih još jednom htela javno da se zahvalim vojniku koji me je spasao – poručuje revoltirana Novosađanka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija