• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.11.2019

15:55 >> 15:58

(VIDEO) HRVATI ĆE CRĆI OD MUKE! SRBIJA JE VOJNA SILA, IMAJU MIGOVE 29, PANCIR-S1, MISTRALE, TENKOVE... Zagreb zavisi od milostinje NATO, VOJSKA RH ZASMEJAVA SRBE!

Društvo

(VIDEO) HRVATI ĆE CRĆI OD MUKE! SRBIJA JE VOJNA SILA, IMAJU MIGOVE 29, PANCIR-S1, MISTRALE, TENKOVE... Zagreb zavisi od milostinje NATO, VOJSKA RH ZASMEJAVA SRBE!

Podeli vest

Za samo pet godina, od 2015. do 2019., hrvatski vojni proračun narastao je oko 17 odsto, a Srbije u istom periodu u za 90 odsto. Vojni eksperti iz "lijepe njihove" traže od Zagreba da reaguje, jer je Srbija postala ultimativna vojna sila u regionu i daleko jača od vojske RH

Večernji list piše kako je Hrvatska u 2015. na vojsku trošila oko 555 miliona evra, a Srbija 459, kao i da je Beograd pretekao Zagreb već 2017. kada je Hrvatska trošila 591 milion, a Srbija 559 miliona evra. 

I onda se u 2018. događa potpuni preokret, Hrvatska počinje ubrzano zaostajati za Srbijom u odnosu na vojne troškove, hrvatski je, piše Večernjak, vojni budžet te godine bio 587 miliona evra, dok je Srbija za vojsku izdvojila čak 725 miliona evra. 

Takav trend nastavljen je i tokom 2019. godine kada su Hrvati za vojsku izdvojili 647, a Srbija 877 miliona evra. 

SRBI ZABORAVITE RAZUM, KO "NORMALAN" JE VEROVAO DA ĆEMO POSLE 500 GODINA VRATITI KOSOVO?! Kusturica: Nemamo pravo da prestanemo da verujemo u čuda!

Ovi podaci, upozoravaju vojni eksperti iz "lijepe njihove" dokazuju koliko je Srbija superiornija u odnosu na Hrvatsku. Oni se nadaju da bi nabavkom eskadrile borbenih aviona i još jednom kvalitetnijom, a planiranom nabavkom,  60-tak američkih oklopljenih vozila "Bradli" koje bi im SAD donirale, koliko-toliko mogli da pariraju Srbiji.

Večernjak piše kako službena Hrvatska nerado komentariše jačanje Vojske Srbije, kao i da beži od neugodnih pitanja kako je moguće da su Srbi nabavili MiG-29 i PVO sistem "Pancir-S1" iz Rusije, francuske "Mistrale", ali i da tamošnji eksperti uporno insistiraju da jačanje Srbije nikako ne sme proći bez paljenja lampica za uzbunu u sistemu nacionalne bezbednosti RH. 

SRBIJO, ČUVAJ SE! KLINTONOVI I "DUBOKA DRŽAVA" KRENULI NA NAŠU ZEMLJU, RUŠE I TRAMPOV PLAN ZA KIM! "Njihov portparol Server" savetuje Tačija i ekipu šta da traže od Beograda!

pak, prof. dr. Vlatko Cvrtila, stručnjak za bezbednosno-obaveštajna pitanja i dekan univerziteta "Vern", savetuje Zagreb da se ne "pali" zbog jačanja vojske Srbije. Smatra da prvo treba videti strukturu potrošenog novca, jer dobar deo, po njemu, ide za plate i ostale troškove vojnog osoblja. 

Bez obzira na to postaje li Srbija vojna sila ili ne, Cvrtila se slaže da Hrvatska mora prionuti na nabavku borbene eskadrile, ali i odgovarajućeg protivavionskog sistema. 

ZA POČETAK MOGU DA DOBIJU K..., A ZA OSTALO ĆEMO DA SE DOGOVORIMO! Hrvati od Srbije traže 148,5 MILIONA DOLARA - tvrde da im toliko dugujemo!

Vojni stručnjaci savetuju Zagreb da primeni srpski model jačanja vojske. Oni tvrde da, kada se pojavi potreba za brzim vojnim nabavaka, od francuskih "Mistrala", do modernizacije MiG-ova 29, ministarstvu odbrane Srbije u pomoć"uskaču" i druga ministarstva i prebacuju im neophodna sredstva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Велики смо били и остали ЗБОГ СВЕТИЊА, ПРАВДЕ И ЧАСТИ које бранимо а не због буџета који издвајамо... Код Хрвата, ни прво ни друго ни треће...Њима је важно само да мрзе Србе, и то је једино што их држи у животу...и због чега егзистирају...

antonio

pre 4 godine

Ha ha ha kako ste prosli /91....vracajuci se sa traktorima?

Marko

pre 4 godine

A, sada pogledajmo realnost. Tenkove nismo dobili, cekamo evo 3.godina... Avioni Mig-29 nisu podignuti na verziju 4+ genracije kako je obecano. To znaci da u realnoj borvi sa F avionima nece im ni prici, a bice unisteni, bas kao i devedesetih. Krntije... Pancir je takodje na dugackom shtapu i mi ga nemamo...samo Bog zna ga ce stici...Da ne pricamo sto je samo JEDAN KOMAD kupljen...!!! Mistral helikopter je decija igracka u , ne dao Bog ratu...dobar za mirnodopske zadatke... Na kraju, najvaznija chinjenica je da Hrvati pripadaju NATO savezu tako da njima ne treba nista specijalno kada ce Ameri doleteti sa 100-200 avion i prici je kraj. To je realnost, a vas chlanak je za decu zaludjivanje... Mi da bi bili neka respektabilna armija, moramo imati jedno 30 Suhoja -35....jos toliko Mig-35...na zemlji moderne radare koji pokrivaju sve do Italije i dole Grchku , te Jadran i Madjare, Bugare ka Istoku.. Nekoliko baterija S-400, Pancira, Tor sistema...te jos neki PVO sistem..nekoliko stotina najmodernijih tenkova...peshadija vrhunski opremljena i obuchena...Helikoptere ruske Aligator K-52...tek tada mozemo pricati o nekoj vojsci, ostalo je smeshno...

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Zagreb zavisi od milostinje NATO, VOJSKA RH ZASMEJAVA SRBE! Samo da ne bude kao u narodnoj poslovici: ko se poslednji smeje...

Ante

pre 4 godine

Pancir nemate jer Amerika vam udara sankcije a ono oružje staro gvožđe isto je juga kupovala

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija