• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

18.11.2019

10:13

BESTIDNO SKRNAVLJENJE SVETINJA! Srpska lista osudila snimanje spotova u srpskim crkvama

Društvo

BESTIDNO SKRNAVLJENJE SVETINJA! Srpska lista osudila snimanje spotova u srpskim crkvama

Podeli vest

Srpska lista osudila je snimanje video spota albanska pevačice Albane Azizi u crkvi Svetog Nikole na tvrđavi u Novom Brdu, navodeći da je to bestidno skrnavljenje svetinja i objekata Srpske pravoslavne crkve i srpske kulturne baštine na KiM

Srpska lista traži od međunarodne zajednice da najodlučnije stane u zaštitu srpskih bogomolja.

"Nakon što je serijom vandalizama skrnavljen hram Hrista Spasa u Prištini, koje je kulminiralo snimanjem video spota albanske pevačice, pre par dana sličan spot albanska pevačica Albana Azizi, snimila je u crkvi Svetog Nikole na tvrđavi u Novom Brdu. Skrnavljenje svetinja i objekata SPC pokazuje bestidno ponašanje kojima se na krajnje uvredljiv način tretira srpska kulturna baština na KiM", navodi se u saopštenju.

RAZVRATNA ŠIPTARKA OSKRNAVILA SRPSKU SVETINJU! Polugola pevačica snimila spot u Crkvi Svetog Nikole! (VIDEO)

Foto: Printscreen

Snimila spot u crkvi Svetog Nikole

Srpska navodi da će preko nadležnih institucija informisati UNESKO i ostale međunarodne organizacije koje se bave zaštitom kulturnih i verskih spomenika, kao i čitav hrišćanski svet, kako bi se upoznali sa vandalskim napadima na istorijske i verske objekte našeg naroda.



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bota

pre 4 godine

Aman bre ljudi,toj pevaljki je naređeno gde da peva,kako da se obuče i kako da provocira,naravno, verovatno za to nije dobila novac ali je morala da uradi jer je Šiptaka.Ostaje da država,crkva,lokalna samouprava i svi ostali relevantni faktori dignu opštu frku do neba,ali ne ovde bego u celom svetu,da bi se taj neprimereni gest osudio i eventualno sankcionisao.Iskreno mislim da od svega neće,najverovatnije,ništa biti,ali je reakcija neophodna,a ako je ne bude onda je i trebala to da uradi i gola da se skine,ma svašta je trebala...onda smo mi sami krivi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija