• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/lobi-info.rs

18.11.2019

18:37

POMOZIMO MALOM DESPOTU! Dečak iz Padinske Skele bori se za svoje detinjstvo, otvorimo srce!

Društvo

POMOZIMO MALOM DESPOTU! Dečak iz Padinske Skele bori se za svoje detinjstvo, otvorimo srce!

Podeli vest

Mali Despot iz Padinske Skele, koji sa roditeljima živi “pod kirijom” u naselju Vrbovsko, rođen je 2018. godine, prevremeno, u 27. nedelji trudnoće

Odmah po rođenju je reanimiran, a u četvrtom danu života dolazi do perforacije želudca. Sedmog dana života javljaju se prve konvulzije, vremenom detaljnijom analizom dijagnostikuje se epilepsija, Vestov sindrom.

Zbog ekstremne nezrelosti deteta po rođenju, dolazi do izliva krvi na mozgu, iz čega se razvija Hidrocefalus. Ugrađen mu je VP šant.

Kao posledica svih komplikacija mozak je pretrpeo ogromno oštećenje.

- Poslenjih 30 dana za nas su bili veliki izazov. Uspeli smo da se izborimo sa bronhitisom, zatim su Despotu operisali želudac i ugradili peg (mala sonda direkt do zeludca pomocu koje se hrani),onda na zalost kao komplikacija od operacije dolazi i do sepse – objavila je Despotova hrabra majka

Na žalost Despot je imao i dosta epi napada, ali još jednom je dokazao da je heroj i da može da se izbori sa svim preprekama na trnovitom putu.

Despot ne sedi, ne prati pogledom, ne smeje se, ne reaguje na okolinu, hrani se preko PEG-a. Zbog stanja i načina na koji se hrani svakodnevno mu je potreban medicinski propratni materijal.

Kako saznajemo, u Padinskoj Skeli, ali i na drugim lokacijama na levoj obali u planu je postavljanje donatorskih kutija za pomoć Despotu i njegovoj porodici.

Foto: printscreen lobi-info.rs

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Despota Stankovića, kako bi se pomoglo njegovo dalje lečenje i unapredio njegov razvoj.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 735 i pošaljimo SMS na 3030
Uplatom na dinarski račun: 160-555323-82
Uplatom na devizni račun: 00-540-0004291.1
IBAN: RS35160005400004291183
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ostale mogućnosti uplate pomoći za malenog Despota možete videti na sajtu Humanitarne fondacije Budi human.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija