• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

18.11.2019

19:16

(FOTO) PESMA IZ ČITANKE ZA 2. RAZRED RAZBESNELA RODITELJE! Svi su kivni zbog SPORNIH STIHOVA, uključili se i građani, MIŠLJENJA SU PODELJENA!

Društvo

(FOTO) PESMA IZ ČITANKE ZA 2. RAZRED RAZBESNELA RODITELJE! Svi su kivni zbog SPORNIH STIHOVA, uključili se i građani, MIŠLJENJA SU PODELJENA!

Podeli vest

Pesma "Ja sam bio srećno dete" iz čitanke za drugi razred osnovnih škola iznervirala je brojne roditelje đaka, ali i profesore u muzičkim školama

Na slici koja je prati prikazan je tužan dečak sa violinom, dok ga u pozadini motri ženska osoba...

Cela pesma prati njegovu "sudbinu" da bude vezan za instrument, baš kada mu se najviše igra. Tako mališan svira "tetki i susetki, babi, dedi, ujni, strini..." dok "tata smišlja svetsku slavu".

Usledila je hrpa negativnih komentara: "Pa ovo je vise nego strašno... To treba prijaviti"; "A na šta da uputimo decu? Rijaliti, razvrat, blud?", "Bruka i sramota"...

RADIĆE METLA, NEĆEMO STATI! KO NE POŠTUJE ZAKON, BIĆE KAŽNJEN! Šarčević najavio zatvaranje još visokih škola u Srbiji!

Dakle, poenta je - dok se neki roditelji svojski trude da decu nauče pravim vrednostima, ona odu u školu i u knjizi pročitaju pesmu koja govori o tome da je nestašluk i ulica lepše mesto za odrastanje.

Međutim, ne misle svi tako. Bilo je malo komentara i koji su ove strofe pohvalili.

Ako još jednom pročitate pesmu, možda ćete se i zapitati kakvo detinjstvo je zaista lepše i treba li roditelji uvek da insistiraju na isključivom razvoju talenta koji primete kod deteta ili pak žele da ga primete.

- Pesma je lepa, duhovita, brzog ritma, dobrog metra, slikovita - sve što pesma za decu treba da bude. Nad čim se zgražavaju ovi zgranuti!? Ona nosi i jednu istinu koja važi za mnoga detinjstva: roditeljska ambicija koja dete nervira i opterećuje. Pa koliko je onih iz ranijih prioda u kojima se iz dečjeg ugla gunđa na roditeljske zahteve kad je u pitanju ishrana, higijena, škola, ponašanje. Volela bih da znalci iznad obrazlože u čemu je tačno ovde problem - jedan je od komentara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera Bandera

pre 4 godine

Mnoge mame, pa i tate, razmazili decu mnogo, pa ih štite od života, to razumet` ne bih mog`o! "Nemoj sine da se mučiš, nemoj da se znojiš mnogo, kišu, sunce, mraz il` vetar, zabraniće tata strogo ! Nemoj mnogo ni da učiš, gledaj samo rijaliti, ja Marića dobro poznam, mogao bi igrač biti! Ćerko moja, baš si lepa, tetovaže tebe krase, silikonka ti si naša, sponzoruša prve klase! Onaj deda iz Nemačke, što dolazi ovde leti, penzija mu povelika, mogla bi ga zavoleti! Sedam banki nije mnogo, stariji je, ali ako- nemoj mnogo da se mučiš, nego živi život lako! A ti, dete naše treće, da l` si muško il si žena, moderno si biće sveta, ti si produkt svog vremena! Roditelji sve vas vole, ne muč`te se, nema brige, štitimo vas od života, a posebno baš od knjige!" Sve se čudim kada čitam, kad ovako nešto čujem, al` ko daje meni pravo "novi svet" da kritikujem?!

Lala iz Banata

pre 4 godine

Виолино не свирај...Боле не дирај...Не сећај на дане...Из младости ране...!!

Snežana

pre 4 godine

Dragi moji setite se Nušića pa će da razumete pesmu. Meni se lično dopada a ambicije roditelja i njihove neispunjene snove ostvaruju preko dece. Kod nas nikad neće da se iskoreni pomodarstvo,a tu deca plaćaju najveću cenu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija