• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

27.11.2019

16:15

Komercijalna banka povećala profit za deset odsto

Društvo

Komercijalna banka povećala profit za deset odsto

Podeli vest

Komercijalna banka ostvarila je u prvih deset meseci ove godine profit (dobitak pre oporezivanja) od 7,744 milijarde dinara ili 66 miliona evra, što je za 10 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora banke Vladimir Medan.

U najvećoj domaćoj banci kažu da su zadovoljni poslovanjem, a Medan je istakao da je Komercijalna banka u poslednje dve godine zabeležila najbolje poslovne rezultate u svom postojanju.

Medan očekuje da će Komercijalna banka završiti 2019. godinu sa profitom od 74 ili 75 miliona evra, kao i da će ta banka u narednom periodu postati glavni igrač u regionu u bankarskom sektoru.

Predstavljajući najnovije podatke, Medan je rekao da svi podaci o poslovanju pokazuju ozbiljan rast i dodao da je to veliki uspeh.

"Bilanska aktivna banke porasla je u prvih 10 meseci 2019. godine za šest odsto, uz međugodišnji rast od devet odsto, depoziti su ostvarili međugodišnji rast od sedam odsto, a ukupan kapital banke je porastao za 10 odsto i sada iznosi 74 milijarde dinara".

Neto krediti stanovništvu su porasli u odnosu na isti period prošle godine za sedam odsto, što je odličan rezultat, jer svi znamo koliko je oštra konkurencija na kreditnom tržištu, dodao je Medan.

"Zabeležili smo i rast neto kredita privredi za pet procenata, uz međugodišnji rast od čak osam odsto. A sve to smo ostvarili sa smanjenim brojem zaposlenih. Ovakvi poslovni rezultati najbolje pokazuju rast i kvaliteta vrednosti Komercijalne banke", istakao je on.

Foto: Promo/Komercijalna banka

Takođe, kaže da posebnu dodatnu vrednost predstavlja poverenje koje klijenti imaju u Komercijalnu banku.

Kako je naveo, svi relevantni indikatori u toj oblasti pokazuju snažan rast.

"Ukupni depoziti na kraju oktobra iznose 333 milijarde dinara, uz međugodišnji rast od čak sedam odsto. Naročito nam je važno poverenje koje uživamo kod običnih građana. Sve više građana odlučuje se da nam poveri svoj novac na čuvanje, tako da smo i u tom segmentu zabeležili rast broja štednih partija, a devizna štednja građana sada iznosi 1,764 milijardi evra, sa rastom od 72 miliona evra u 2019. godini".

Bilansna suma na dan 31. oktobar 2019. godine iznosi 425,72 milijarde dinara.

"Dakle, odlični finansijski rezultati banke i ogromno poverenje klijenata predstavljaju najveću vrednost Komercijalne banke danas, što je jedna od razloga i permanentnog rasta cene njenih akcija, zaključio je Medan u razgovoru sa predstavnicima medija.

Medan je rekao da Komercijalna banka nije obična banka pošto posluje uspešno i u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori, kao i da pocicnje da bude jedna od najprofitabiliniji institucija na teritoriji Srbije.

On je istakao da je banka prošle godine ostvarila 68,5 miliona evra profita, a nakon konsolidacije 71 milion, što je bio najbolji rezultat, dok je u prvih deset meseci ove godine imala profit od oko 66 miliona evra, preračunato u evre na dan 31. oktobar 2019.

"Možemo reći sa sigrunošću da će banka u 2019. ostvariti ponovo najbolji rezultati i realizovati profit od 74 ili 75 miliona evra na kraju godine. Takođe, bilansna suma je za devet milijardi dinara veća nego što je bio plan za celu 2019. godinu".

Prema njegovim rečima, bilansna aktiva Komercijalne banke u prethodnih godinu i po je porasla za 16 odsto i obezbeđen je brzi rast po pitanju tržišnog učešća.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija