• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

28.11.2019

13:15

ŠARČEVIĆ POTPISAO REŠENJE! Ugašen privatni Evropski univerzitet Milije Zečevića

Društvo

ŠARČEVIĆ POTPISAO REŠENJE! Ugašen privatni Evropski univerzitet Milije Zečevića

Podeli vest

Evropski Univerzitet u Beogradu, u vlasništvu Milije Zečevića, prestao je da postoji, jer je ministar prosvete Mladen Šarčević danas potpisao akt o prestanku rada ove ustanove, prenose mediji

- Evropski univerzitet od 2016. godine nema akreditaciju. Istekle su mu i bankarske garancije. Stekli su se svi uslovi da prestane da radi - izjavio je ministar Šarčević.

Prema njegovim rečima sledeći korak je utvrđivanje koliko studenata je bilo tamo upisano, kako i gde će oni nastaviti studije, pišu "Novosti".

Potencijalni problem za ove studente može da bude to što je univerzitetu istekla bankarska garancija.

Kako se navodi, zakon predviđa da, o trošku ustanove koja je prestala da radi, njihovi akademci treba na drugim visokoškolskim ustanovama da nastave školsku godinu.



Ministar Šarčević je danas potpisao i rešenje o smeni dekana Akademije umetnosti Alfa univerziteta (nekadašnjeg BK) Dragana Elčića, jer je, kako navodi list, nadzorom ustanovljeno da ne ispunjava uslove da bi bio na čelu ove visokoškolske ustanove.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mila

pre 4 godine

Da li ce diplome od 2016. biti ponistene.? Vecina njihovih studenata je na drzavnim fakultetima upisala doktorske studije kako bi oprali diplome osnovnih studija. To je masovna pojava i sa drugim privatnim fakultetima.

Sofija

pre 4 godine

Ajmo ovako sad.... Po Zakonu o visokom obrazovanju, privatni i drzavni fakulteti su izjednaceni. Ako su drzavni fakulteti toliko prestizni, zasto na master i doktorskim studijama primaju studente sa privatnih? Zasto su samo privatni fakulteti na meti? Znam pouzdane slucajeve sa Pravnog, Medicinskog, Ekonomskog, Stomatoloskog, Filoloskog i Vise poslovne gde su se masovno podmicivali profesori sa 100 evra u indeks, kako bi studenti polozili kod njih. Zasto niko ne govori o tome?

Kole

pre 4 godine

I Tehnološko metalurški fakultet,Beograd.odavno izgubio ugled.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija