• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Gradnja

02.12.2019

12:07

NA SAMO 20 MINUTA OD CENTRA BEOGRADA KUĆA JE 795 EVRA PO KVADRATU! Ovo su cene nekretnina, a najskuplji nije ni Beograd na vodi ni Dedinje!

Društvo

NA SAMO 20 MINUTA OD CENTRA BEOGRADA KUĆA JE 795 EVRA PO KVADRATU! Ovo su cene nekretnina, a najskuplji nije ni Beograd na vodi ni Dedinje!

Podeli vest

Tržište nekretnina u Srbiji iz godine u godinu beleži rast. Iako se u prvom kvartalu ove godine prodalo manje stanova u odnosu na isti period prethodne godine, njihova ukupna vrednost je bila veća.

Verovatno ne čudi da je najveća prosečna cena kvadrata u centru Beograda i to na Obilićevom vencu. Ona iznosi po kvadratu 3.101 evro. Na Topličinom vencu prosečna cena kvadrata je 3.027, dok je na Beogradu na vodi prosečna cena kvadrata 2.958 evra.

Zanimljivo je da se u pojedinim krajevima značajno razlikuju prosečne cene stanova i kuća. Tako je, na primer, u beogradskom Žarkovu prosečna cena stana 1.131 evro po kvadratu, dok je prosečna cena kuća 795 evra po kvadratu, piše Gradnja.

Za razliku od Žarkova, na Dedinju ili Senjaku skuplji je kvadrat kuće nego stana. Na Dedinju prosečna cena kvadrata kuće je 2.464, a na Senjaku 2.216 evra. S druge strane, prosečna cena kvadrata za stanove na Dedinju je 1.965, dok je na Senjaku 1.740 evra.

Foto: Beograd.rs

Razlog ovome se verovatno krije u tome što se baš na tim lokacijama nalaze luksuzne vile čija cena često iznosi i nekoliko stotina hiljada evra, a koje značajno podižu cenu kvadrata kuća na ovim lokacijama.

U Novom Sadu najskuplji kvadrati nalaze se u centru, na Sajmištu i Adamovićevom naselju gde se izgradio velik broj novih zgrada. Prosečna cena kvadata na ovim lokacijama iznosi malo više od 1.450 evra. Visoku cenu – prosečno oko 1.380 evra drže i popularna novosadska naselja Limani i Grbavica.

Manji gradovi ne beleže veći skok u ceni nekretnina, ali je i tu prisutan trend rasta cene kvadrata stana nad cenom kvadrata kuće. Tako u Zrenjaninskom naselju Bagljaš prosečna cena kvadrata za stan iznosi 597 evra, dok je prosečna cena kvadrata za kuću 321 evro.

BEOGRAD DOBIJA 4 NOVA NASELJA ZA 100.000 LJUDI! Evo kako će izgledati i gde će se nalaziti! (FOTO)

NOVA NASELJA SA DESETINAMA HILJADA STANOVA U BEOGRADU Evo gde će se graditi i KOLIKO ĆE KOŠTATI KVADRAT

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Markoni

pre 4 godine

Cena stanova u NS podigli su prekodrinasi. Do pocetka 2018. godine cena stanova u NS je gotovo stagnirala, da bi nagli bum na trzistu nekretnina se desio od marta 2018. Veliki broj doseljenika iz Bosne(cak 15000 od avgusta ove godine do danas, sto je zabrinjavajuce), podigao je cene stanova na nerealnu visinu. Da ne govorimo da se zbog istih tesko i moze naci posao u NS. Dakle izvoriste problema lezi tu, slazu se i agencije i stanovnistvo Novog Sada. Pocela je naveliko "9. ofanziva"

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija