• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. Milanović

04.12.2019

22:07

LAVOVSKA BORBA OSOBLJA KLINIČKOG CENTRA SRBIJE DA ISPRAVE GREŠKU KOLEGA  Lekari privatne bolnice osakatili šaku pacijentu, za "lečenje" uzeli 11.000 EVRA!

Društvo

LAVOVSKA BORBA OSOBLJA KLINIČKOG CENTRA SRBIJE DA ISPRAVE GREŠKU KOLEGA Lekari privatne bolnice osakatili šaku pacijentu, za "lečenje" uzeli 11.000 EVRA!

Podeli vest

Bolničari i doktori Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije više od tri nedelje borili su se da mi spasu ispečenu ruku, kaže Radisav Kostić (70) iz Lazarevca

Radisav Kostić (70) iz Lazarevca, koji je teško povredio ruku dok je palio vatru, dao je za lečenje čak 11.000 evra jednoj privatnoj klinici zbog koje je zamalo ostao invalid.

Na sreću, u poslednji čas, Kostić se obratio Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, gde su lekari ipak uspeli da mu spasu ruku.

Opekotine od žara

Kako nam je ispričao, sve je počelo potpuno bezazleno. Kao i svakog dana, kleknuo je kraj peći da zapali vatru, ali je ovaj put zamalo ostao bez ruke.
- Bilo mi je jako zima i krenuo sam da zapalim vatru, kao i mnogo puta pre. Založio sam oblice drva, ali nakon nekoliko minuta video sam kroz staklo na peći da plamen ne gori. Otvorio sam i nekoliko komada izgorelih užarenih drva palo mi je na pantalone. Brzo sam uzeo žarač da ih vratim nazad u "smederevac", ali mi je jedan veći komad žara pao na ruku. Opekotina nije bila velika, tek tri do četiri centimetra, pa nisam ni mislio da je nešto strašno. Dezinfikovao sam rakijom, ali brzo su se pojavili plikovi i počeli da se šire. Kada mi je došao sin i video ruku, odveo me je u jednu privatnu kliniku u Beogradu da me previju - započinje priču Radisav.

OVE ZANATLIJE U SRBIJI ZARAĐUJU DO 120.000 DINARA! Pogledajte tačan spisak zanimanja koja nedostaju, najmanja plata 60.000!

Foto: Zoran Sinko

BOJ SE OVNA, BOJ SE GO*NA, A KAD ĆU ŽIVETI?! KAŽU IMA VREMENA, A ONDA PROĐE ŽIVOT! Razgovor iz bolničke sobe u Srbiji koji se prepričava!

Ono što je tamo doživeo, kako kaže, ne bi poželeo nikome. Ne samo da su mu uništili i zamalo amputirali ruku, već su mu za to uzeli neverovatnih 11.000 evra. Nesrećni čovek morao je da proda imanje kako bi platio basnoslovne bolničke troškove.

Mučilište

- Tada počinje moj pakao. Ono tamo nije bila bolnica već mučilište, ne postoji reč kojom bih mogao da opišem onu grozotu! Ne bih poželeo nikome ono što sam tamo prošao. Doktori su bili jako grubi, zavoji kao od stakla, a kad god su pipnuli moju ruku, šikljala je krv. Pred sinom mi je skalpelom isekao meso na svih pet prstiju desne šake, da bi mi zatim, bez pardona, rekao da ću sigurno izgubiti celu ruku. Operisali su me, skidali mi kožu sa butine i stavljali na šaku sa opekotinama trećeg stepena. Ležao sam tamo sedam dana, mučili su me i maltretirali pre nego što sam uspeo da pobegnem. Iako su mi uništili ruku, morao sam da prodam imanje kako bih imao da platim 11.000 evra, koliko su mi tražili za lečenje - sa tugom se seća Radisav i dodaje:

- Pre nego što sam došao ovde bio sam izgubljen, svaki put kad pogledam u šaku mislio sam da ću da poludim. Tek kada sam stigao ovde shvatio sam šta su požrtvovani lekari. Počela je mukotrpna borba za svaki moj prst. Ovde su se bolničari i doktori svaki dan više od tri nedelje lavovski borili za moju ruku. Spasavali su prst po prst i bodrili me neprekidno. Zato sam neizmerno zahvalan osoblju Instituta za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, a najviše doktorki Ćertić, mojoj spasiteljki. Ona je glavni "krivac" što ja i dalje imam ruku - kroz suze priča Radisav.

Dr Biljana Ćertić: Spasli smo Radisavu ruku

Foto: Zoran Sinko

Načelnik Odeljenja opekotina sa intenzivnom negom dr Biljana Ćertić ističe da je Radisav stigao u mnogo lošem stanju.
- Na našu kliniku Radisav je 9. novembra primljen u katastrofalnom stanju. Šaka je bila u tako lošem stanju, sa dubokim opekotinama i odumiranjem tkiva. Na sve to, on je i dijabetičar i ima hroničnu leukemiju, što nam je znatno otežalo lečenje. Usledili su dani borbe, borili smo se za svaki prst. Uspeli smo da sačuvamo šaku! To je bio naš prvi veliki uspeh! Uključujući i palac, kažiprst, pa i srednji prst. Bili smo veoma ponosni zbog dobro obavljenog posla - kaže doktorka i dodaje:
- Sada se borimo još za četvrti prst, pošto će mali najverovatnije morati da se amputira. Bodrimo Radisava svakog dana i govorimo mu koliko dobro ide lečenje. Baš pre neki dan smo mu rekli da je ostalo još samo četvrti prst da mu sačuvamo, a on nam je kroz suze rekao da je i ovo što smo do sada uradili sasvim dovoljno.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
KOLE

pre 4 godine

Pa što sada njima ne daš bar isto toloko para? Guliverima si dao ogromne pare nizašta, a ovima kurtoazno HVALA, neće to tako!!!

Kasper

pre 4 godine

Da li može da pomogne HEBERPROT-P kubanski lek za lečenje rana kod osoba sa dijabetesom.

Nenad

pre 4 godine

Objavite naziv privatne klinike. Ako su tako poslovni da narod sazna.

snezanar

pre 4 godine

Osoblju klinike za opekotine sve pohvale. Moja majka je tamo sa opekotinama 3. stepena ( koju su nesavesni lekari pancevacke bolnice samo previli i vratili kuci) bila dva meseca. Cetiri operacije ali nije izdrzala ( opekotina velike povrsine). Velika pozrtvovanost za svakog pacijenta i velika posvecenost kako medicinskih sestara tako i lekara.

Tanja

pre 4 godine

Kako se zove privatna klinika? Da ih tuzi I trazi pare nazad plus odstetu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija