• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

04.12.2019

09:22

JEZIVI PRIZORI NA REKREATIVNOJ Osnovci iz Beograda se PORAZBOLJEVALI, inspekcija došla i ZATEKLA HOROR

Društvo

JEZIVI PRIZORI NA REKREATIVNOJ Osnovci iz Beograda se PORAZBOLJEVALI, inspekcija došla i ZATEKLA HOROR

Podeli vest

Sanitarna inspekcija Zavoda za javno zdravlje Užice otkrila je pravi užas u Sportsko-rekreativnom centru "Viva sport" u Sirogojnu.

Prljave pločice sa ostacima hrane, prljave police, meso i suhomesnati proizvodi u neadekvatnoj ambalaži, hrana na prljavim površinama - sve ovo zabeleženo je u pomenutom centru, a u to su se  uverili prošlog meseca učitelji i đaci Osnovne škole "Branislav Nušić" iz Beograda koji su tu došli na rekreativnu nastavu.

Umesto prostranih svetlih soba kao na prospektima, osnovce su dočekali prašina, prljavština, neprijatni mirisi, bube, paučina, polomljen nameštaj, dok su u dve sobe kao dobrodošlicu zatekli dva mrtva miša, a pojedine sobe bile su i - bez prozora.

- Kako su nam deca rekla, u pojedinim sobama u kupatilima nije bilo tople vode, te su se tuširali hladnom vodom. Za doručak su im poslužili žive viršle, nedovoljno kuvana jaja, kao i meso koje je bilo čudnog ukusa. Osim toga, savremeno opremljene učionice koje su navedene u saglasnosti koju smo mi potpisali, ne postoje u objektu - kažu revoltirani roditelji, prenosi Blic.

A kako se već drugi dan skoro više od polovine dece razbolelo, pozvan je Zavod za javno zdravlje Užice, koji je inspekcijskim nadzorom potvrdio neljudske uslove.

- Utvrđeno je nezadovoljavajuće sanitarno-higijensko stanje. Zidovi su obloženi keramičkim pločicama koje nisu očišćene. Podne pločice su zaprljane, sa prisutnim ostacima hrane. Postoji točeće mesto za pranje ruku, ali bez tečnog sapuna i papirnog ubrusa. U rashladnim uređajima nema kontrolnih termometara i nije ispoštovan temperaturni režim za čuvanje namirnica - navodi se u izveštaju.

Takođe, navodi se da se u zamrzivaču čuvaju samo namirnice životinjskog porekla, ali se temperatura u njima ne kontroliše. Inspekcija je u svom izveštaju zabeležila i da su mrežice na prozorima u kuhinji oštećene, te je omogućen ulaz insekata, a pribor i sredstva za čišćenje ne odlažu se na propisan način.

- Namirnice se čuvaju u neadekvatnoj ambalaži, a police na kojima se ostavljaju su prljave, oguljene i na pojedinim mestima nema farbe. Ne postoji posebna prostorija za odlaganje neupotrebljivih namirnica koje se bacaju. One se ostavljaju ispred vrata do konačnog odlaganja, a u momentu obilaska oko tog otpada uočeno je prisustvo mačaka - napisala je Sanitarna inspekcija.

Više od polovine dece je povraćalo, imalo dijareju ili povišenu temperaturu, zbog čega su inspektori uzeli uzorke namirnica, ali i briseve sa zidova, radnih površina, ruku zaposlenih... Brisevi su bili ispravni, te se pretpostavlja da su deca obolela od stomačnog virusa iz Beograda. To, međutim, ne osporava činjenicu da je objekat namenjen boravku dece više ličio na scenografiju za horor film.

- Veliki broj dece se razboleo poslednje noći na rekreativnoj nastavi - povraćanje, temperatura, dijareja... Pozvala sam Zavod za javno zdravlje Užice da utvrdi epidemiološku situaciju dece i objekta i da pošalje školi izveštaj. U izveštaju su navedene brojne nepravilnosti vezane za "nezadovoljavajuće sanitarno-higijensko stanje" kuhinjskog bloka. Učiteljice su me obavestile da su objekat zatekle u veoma lošem higijenskom stanju - rekla je direktorka osmoletke Marijana Stefanović, zbog čega je od turističke agencije preko koje je škola organizovala rekreativnu nastavu zatražila umanjenje cene boravka dece za dva dana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Srbija je ovo bato,sve neodgovorno,neradno,korumpirano,dobro se još vučemo po zemlji.Sramota.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija