• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

05.12.2019

09:14

DEVOJČICE IZ SRBIJE PRODAJU ZA 120.000 EVRA! Jednu osobu otplate za SEDAM DANA, a pogledajte iza kakvih OGLASA SE KRIJU PREDATORI

Društvo

DEVOJČICE IZ SRBIJE PRODAJU ZA 120.000 EVRA! Jednu osobu otplate za SEDAM DANA, a pogledajte iza kakvih OGLASA SE KRIJU PREDATORI

Podeli vest

Najčešće mete trgovaca ljudima su devojčice i devojke od 11 do 25 godina, a prema najnovijim podacima koji su obelodanjeni, njihova cena na crnom tržištu je i do 120.000 evra.

Na tribini "Trgovina ljudima i opasnosti na internetu"  povodom obeležavanja Međunarodnog dana ukidanja ropstva izneti su ovi podaci, kao i još neke činjenice koje se tiču trgovine ljudima.

VRANJANAC VRBOVAO MALOLETNICE, PA IH SLAO U NEMAČKE KUPLERAJE! Policija mu je stala na put i sada ga čeka NAJMANJE 5 GODINA ROBIJE!

OTELI BEOGRAĐANKU I PODVODILI JE NA KIM! Otkrivena trgovina ljudima u Novom Pazaru

OCA MU OČINJEG! CRNOGORAC prodao svoju ĆERKU od 12 godina za - 5.000 EVRA!

- Nezvaničan podatak je da su deca iz Srbije i Rusije najskuplja na tržištu i njihova cena se kreće do 120.000 evra. Takođe, nelegalno usvajanje je jedan od oblika trgovine ljudima. Prema poslednjim podacima Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima, prošle godine je broj žrtava u našoj zemlji bio 76, od kojih je 71 srpske nacionalnosti - rekla je za „Blic“ Aleksandra Urošević, trening menadžer Unitas fonda.

- Ogroman profit i nizak rizik da će trgovac biti uhapšen su razlozi iz kojih je ova kriminalna industrija u ekspanziji - istakla je Urošević.

Ona je otkrila da je trgovina ljudima "nabrže rastuća grana kriminalne industrije" i da ostvaruje profit veći od 152 biliona dolara na godišnjem nivou.

- Jednu osobu koju trgovci ljudima kupe, mogu da otplate za sedam dana - kaže ona.

Upravo zbog toga, trgovci ljudima motivisani su da na internetu mapiraju i decu iz Srbije.

- Najčešće žrtve su ženske osobe starosti od 11 do 25 godina, jer su najranjivije u tom periodu života. To su deca koja iz porodica koje su u ekonomskom i socijalnom smislu deprimirane, siromašne, ali treba napomenuti ni da sam stalež nije nešto što vas zapravo štiti od ulaska u lanac trgovine ljudima – dodala je Urošević.

Trgovina ljudima se, najčešće, krije iza oglasa za posao, modnih agencija, salona za masažu, eskort ili agencija za poslovnu pratnju, barova i striptiz klubova, studiranja u inostranstvu, a najveći prostor za vrbovanje žrtava predstavlja internet.

Ako osoba odluči da se javi na određeni oglas za posao, Urošević preporučuje da se „obavezno pretraži sajt APR-a kako bi se uverili da dati poslodavac ima uredno registrovan matični broj, PIB i broj fiksnog telefona na sajtu Agencije za privredne registre“.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DrMejli

pre 4 godine

Previse gledate Americke filmove. Prihvatiti kritiku ume samo dobar covek. Kome je do mutnih radnji po ovoj hladnoci ?

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija