• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

05.12.2019

20:25

(VIDEO) SRPSKI SPECIJALCI NA OBUCI U RUSIJI, VEŽBAĆE IH SPECNAZ u arktičkim uslovima na -60 stepeni, da koriste sve vrste hemijskog, vatrenog i hladnog oružja...

Društvo

(VIDEO) SRPSKI SPECIJALCI NA OBUCI U RUSIJI, VEŽBAĆE IH SPECNAZ u arktičkim uslovima na -60 stepeni, da koriste sve vrste hemijskog, vatrenog i hladnog oružja...

Podeli vest

Srbija će dobiti jedinicu spremnu da odgovori na najsloženije zadatke pošto polaznici prođu surovu obuku najspremnijih specijalaca na svetu, koji su deo ruske službe GRU, o čemu su razgovarali predsednici Vučić i Putin

Srbija će dobiti jedinicu spremnu da odgovori na najsloženije borbene zadatke u izuzetno teškim i kompleksnim uslovima pošto naši specijalci prođu obuku najspremnije jedinice na svetu - Specnaz, koja je deo ruskog Vojnoobaveštajnog direktorata (GRU).

Rusi će, tvrde upućeni, od Srba praviti Spartance za 21. vek, obučavati ih u arktičkim uslovima na -60 stepeni, da hodaju tiho kao japanske nindže, koriste sve vrste hemijskog, vatrenog i hladnog oružja - pa čak i ašove i kišobrane.

Brutalni treninzi

Ruski specijalci prolaze brutalne treninge, zbog čega važe za psihofizički najobučeniju jedinicu na svetu, s kojom se ne mogu porediti čak ni britanski SAS ili američke Mornaričke foke. Predsednici Srbije Aleksandar Vučić i Rusije Vladimir Putin su, kako je Kurir juče pisao, razgovarali u Sočiju o saradnji ruskih Specnaz GRU sa srpskim specijalnim jedinicama. To bi, navode sagovornici Kurira, bila velika čast za Srbiju i presedan jer su mnoge službe tražile da instruktori Specnaza u okviru GRU treniraju njihove pripadnike, ali se to nikad nije desilo.

Testovi izdržljivosti i drilovi za prijem i služenje su surovi pošto iziskuju dostizanje krajnjih granica ljudske izdržljivosti, objašnjava član Svetske asocijacije šefova policije Marko Nicović.

PORUKA IZ MOSKVE: SRBIJI ĆEMO S-400 DATI NA KREDIT! SAD zbog "Pancir S" Beogradu prete sankcijama, ali Srbi imaju iskustvo iz 1999. I ZNAJU KAKO DA SE ZAŠTITE!

- Rukuju vatrenim oružjem, ruskim, nemačkim, američkim, kao i hemijskim i hladnim oružjem, od bodeža, kišobrana do kancelarijskih spajalica. Znaju kako da napadnu vitalne tačke na telu čoveka.

Prilaz s leđa

Upravljaju vozovima, brodovima, letelicama. Od 2009. prolaze i obuku u arktičkim uslovima, gde temperatura ide i do - 60 stepeni. Naučeni su tihom, "mačjem hodu", koji su preuzeli od japanskih nindži - kad vežbaju, ne smeju da pocepaju vlažan papir postavljen na pločicama - priča Nicović i dodaje da je 2018. kao predsednik Svetske karate konfederacije prisustvovao jednom treningu u kampu Specnaz GRU.

- Jednog specijalca su u stomak udarali svi iz vrste, njih oko 30, čime je pokazana izdržljivost njihovog pripadnika. Specijalizovani su za ulazak iza neprijateljske linije. Prilaze, dakle, s leđa. Fenomen je njihova fanatična lojalnost i posvećenost zaštiti Rusije. Kao takvi, Rusi bi od Srba napravili Spartance 21. veka, kvalifikovali jednu borbenu vojno-policijsku kastu u Srbiji - ističe.

Vojni analitičar Vlade Radulović kaže da bi naši specijalci postali jedna od najrespektabilnijih jedinica ne samo u Evropi već i šire ako bi prošli dril ruskih kolega, za koje se kaže da su „ljudi bez lica i imena": 

(VIDEO/ANKETA) VOJSKA SRBIJE BIĆE BRUTALNA, UVODI BRZE SNAGE I VOJNI ROK! Ratni sastav je prestar, sledi obnova podmlatka ratne vojske!

- To bi značilo i svojevrsnu "reformu" naših specijalnih jedinica, ali i podizanje standarda po svim pitanjima, od prijema regruta i obuke, do izvršavanja najkompleksnijih zadataka, a to su borba protiv terorističkih grupa, njihovo hapšenje i likvidacija, gušenje oružanih pobuna, obavljanje operacija na neprijateljskom tlu, rešavanje talačkih situacija, sprovođenje diverzantskih i protivdiverzantskih akcija - kaže on.

(VIDEO) VOJSKA SRBIJE NE POSUSTAJE Stigla su još dva helikoptera H-145, jedini na svetu MOŽE DA POLETI SAMO SA JEDNIM OD DVA MOTORA!

Očekuje se da naši specijalci posle obuke budu osposobljeniji, navodi vojni analitičar Aleksandar Radić, naročito u izviđanju u protivničkoj pozadini, kao i u zanatskom i taktičkom delu, što je značajno u borbi protiv terorizma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Srbija podržava obuku naših specijalnih snaga sa ruskim. Mi živimo na takvom području da su nam Spartanci 21. veka itekako potrebni. Dobre, usavršene vojno-policijske formacije koje bi imale sposobnost da se suoče sa svim vrstama neprijatelja na terenu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija