• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2019

12:04

SAT I PO DO BEČA Poleteo prvi avion sa aerodroma "Morava"

Društvo

SAT I PO DO BEČA Poleteo prvi avion sa aerodroma "Morava"

Podeli vest

Prvi avion kompanije "Er Srbija" poleteo je danas, nekoliko minuta pre podneva, sa aerodroma "Morava" kod Kraljeva ka Beču, a čelnici Čačka, Kraljeva i Vrnjačke Banje kažu da je za građane centralne i zapadne Srbije to ispunjenje dugogodišnjeg sna.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je izjavio da je to istorijski dan za Raški, Moravički i Zlatiborski okrug, jer će sada građani tog kraja umesto za tri sata do Beograda putovati pola sata, a do Beča sat i po.

"Generacije Kraljevčana sanjale su ovaj dan i danas konačno iz Kraljeva letimo za Beč", rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, uz početak gradnje Moravskog koridora, otvaranjem Leonija i Taip grupe, Kraljevo ponovo postaje industrijski grad i grad koji je dobro infrastrukturno povezan sa svim gradovima u Srbiji, ali i sa inostranstvom.

"Očekujem da je ovo početak novog života na Ibru i da ćemo u godinama koje slede govoriti samo o uspesima i dobrim rezultatima", podvukao je Terzić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović saglasan je sa kraljevačkim kolegom da je ovo veliki dan za sve stanovnike centralne i zapadne Srbije, dodajući da za njih počinje "nova era".

Foto: rina

 


"Ovo je ulaganje u budućnost i veliki iskorak da mladi ostanu u ovom delu Srbije, da imamo što više turista i privrednika. Ubeđen sam da će već u narednim godinama "kargo" terminal stvoriti uslove za poljoprivrednike i privrednike da sa svojim proizvodima brže dođu na tržište Evrope i sveta", naveo je Todorović.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Ðurović kaže da je aerodrom u tom regionu bio želja i potreba u turističkom i privrednom smislu, kako bi bio povezan sa centrima u Srbiji i u Evropi.

"U turističkom smislu, za Vrnjačku Banju je to veliki poduhvat, jer smo imali veliki hendikep i primedbe i naših turista i turista iz inostravnstva koji su se žalili na dug transfer od Beograda do Vrnjačke Banje", rekao je Ðurović.

Izrazio je nadu da će u dogovoru sa "Er Srbijom" u narednom periodu dogovoriti čarter letove koji su turistički bitni za Vrnjačku Banju.

Aerodrom "Morava" ima sve što je putnicima potrebno, a i Banka Poštanska štedionica je nedavno na aerodromu otvorila svoju ekspozituru.

Prvi avion sa aerodroma "Morava" kod Kraljeva trebalo je ka Beču da poleti jutros u 7.55. Poletanje je, međutim, bilo odloženo jer letelica iz Beograda nije mogla da sleti na pistu "Morave" zbog guste magle.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Neka je još dugo svaki put srećan uzlet, srećan let i srećno sletanje!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija