• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

21.12.2019

16:44 >> 16:54

(VIDEO) NATO I TERORISTI SU IH DOBRO UPOZNALI, 63. PADOBRANSKA I 72. ZA SPECIJALNE OPERACIJE PONOVO SU BRIGADE! Velika vest za Srbiju!

Društvo

(VIDEO) NATO I TERORISTI SU IH DOBRO UPOZNALI, 63. PADOBRANSKA I 72. ZA SPECIJALNE OPERACIJE PONOVO SU BRIGADE! Velika vest za Srbiju!

Podeli vest

U pančevačkoj kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu danas je održana svečanost povodom saopštavanja odluke ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina o organizacionim promenama u Specijalnoj brigadi i formiranju 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane

"Danas ispunjavamo naređenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića da najbolji i budu najbolji, ali da budu sačuvani i opremljeni, naoružani i sigurni u sebe. Takođe, da najbolji moraju imati priliku da čuvaju svoj narod, ali i da se usavršavaju, obučavaju i napreduju do najviših činova u jedinicama koje su sami odabrali, ali koje su i njih odabrale", rekao je ministar Vulin.

On je podsetio da je "poruka vrhovnog komandanta da Vojska Srbije, što bude bila jača i silnija, to će i mir biti dugotrajniji i sigurniji".

"Danas ispravljamo nepravdu prema onima koji su ginuli, ali i prema onima koje su ti heroji sačuvali, kao i prema pripadnicima koji su nosili slavna imena naših brigada - jer nije na herojskim brigadama da postanu manje, da se zaborave i nestanu, već da se usprave, ojačaju i da pokažu da su vredne onih što su bili pre njih. I ne vraćam ja vama danas čast, jer je niste izgubili sudarajući se sa velikim i najvećima, niti hrabrost, jer vam nikada nije manjkala, ali vam ne vraćam ni ime, jer ste ga sačuvali i oteli, uprkos onima koji su hteli da vas umanje i zaborave", istakao je ministar.

(VIDEO) SRBIJA HELIKPOTERIMA MOŽE POSLATI BATALJON SPECIJALACA ZA PRVI UDAR! Zbog ovog su besni NATO i Ameri i prete nam sankcijama!

Ministar Vulin je poručio da će nad njima biti samo Srbija, zbog koje postoje, žive i zbog koje su tako izuzetni.

"Prošla su vremena neslobode, u kojima smo se stideli onih koji su nas branili, i u kojima su drugi odlučivali umesto nas. Još jednom smo izborili slobodu, a svako ko je prijatelj našeg naroda biće ponosan i srećan što su se vratile dve slavne, najhrabrije pobedničke ratne brigade. A oni koji ne misle dobro srpskom narodu i našoj državi, moraće još jednom da razmisle ako ikada više budu pomislili da treba da ugroze naš narod i našu zemlju", rekao je ministar odbrane Aleksadar Vulin.

Načelnik Generaštaba VS Milan Mojsilović naglasio je da mu je posebno drago što ima tu čast da čestita početak formiranja 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije.

"Specijalna brigada se, prateći savremene bezbednosne izazove, rizike i pretnje, menja i reformiše da bi u skladu s najboljim svetskim standardima, specijalne jedinice Vojske Srbije mogle efikasno odgovoriti bezbednosnim izazovima i ispuniti svoju osnovnu ulogu", rekao je general Mojsilović.

(VIDEO) NATO ZA NJIH NIJE ZNAO, SRPSKI ŠKORPIONI I SENKE BILI SU SPREMNI DA UDARE PO CENU DA SE NIKO NE VRATI! Junaci ne smeju biti zaboravljeni!

On je podsetio da je odluka o formiranju 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije od sadašnje Specijalne brigade doneta je kako bi se povećala brzina reagovanja, pojednostavio lanac komandovanja i s uspehom odgovorilo i suprotstavilo savremenim izazovima, rizicima i pretnjama.

Istakao je a se u Vojsku Srbije vraćaju jedinice sa slavnom ratničkom tradicijom, čime će biti „ispravljena istorijska nepravda" kada su te jedinice bile ukinute.

General Mojsilović poručio je i da su predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije i ministar odbrane tokom prethodnog perioda posebno posvetili pažnju opremanju Specijalne brigade najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom i da će se to nastaviti i u narednom periodu.

(VIDEO) SRPSKI SPECIJALCI NA OBUCI U RUSIJI, VEŽBAĆE IH SPECNAZ u arktičkim uslovima na -60 stepeni, da koriste sve vrste hemijskog, vatrenog i hladnog oružja...

Komandant Specijalne brigade, brigadni general Miroslav Talijan, istakao je da se danas "stvaraju dva tela, s jednom dušom".

"Mladost, ali i iskustvo, znanje, hrabrost, disciplina i dokazani patriotizam naših pripadnika, doprineće da 72. brigada za specijalne operacije i 63. padobranska brigada budu visoko profesionalne, borbeno efikasne i posvećene u izvršavanju svojih zadataka, a naše vojno i državno rukovodstvo očekuje da ostanemo dostojni imena ovih herojskih i ratnih jedinica", rekao je general Talijan.

Svečanosti u kasarni "Rastko Nemanjić" prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, načelnik Uprave za ljudske resurse, brigadni general Savo Iriškić, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove, brigadni general Miroljub Čupić, i načelnik Uprave Vojne policije, brigadni general Rajko Milovanović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Veteran

pre 4 godine

Treba formirati ,252oklopnu,549, i 125 motorizovanu i gardisku brigadu,i ponovo vratiti armije i korpuse

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija