• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.12.2019

13:06

NEĆEMO VIŠE PUNITI BUDŽET MILA ĐUKANOVIĆA! PALMA ORGANIZOVAO KOKTEL ZA GINISA, pa se osvrnuo na događaje u Crnoj Gori!

Društvo

NEĆEMO VIŠE PUNITI BUDŽET MILA ĐUKANOVIĆA! PALMA ORGANIZOVAO KOKTEL ZA GINISA, pa se osvrnuo na događaje u Crnoj Gori!

Podeli vest

Čak 6.500 ljudi sa teritorije grada Jagodine svih struktura prisustvovalo je Novogodišnjem koktelu za Ginisa u hali sportova u Jagodini, koji tradicionalno organizuje predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma. Prisustvovao je i ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić.

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma izjavio je tom prilikom da više neće slati učenike osnovnih škola na letovanje u Crnu Goru, jer, kako je rekao, neće da puni budžet crnogorskom predsedniku Milu Ðukanoviću, koji je prvi priznao Kosovo, a sada otima imovinu Srpske pravoslavne crkve.

- Ja molim građane Srbije da ne pune budžet nekome ko se zove Milo Ðukanović, ko od tih para finansira Šiptare Haradinaja, Tačija i ostale koljače srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - rekao je Marković.

- Mi već 14 godina šaljemo osnovce iz Jagodine koji završe četvrti i osmi razred u Crnu Goru. To je 1500 učenika svake godine, pa vi vidite koliko je to para za crnogorski budžet. Od 2020. godine naši đaci će ići na more u Grčku - rekao je Marković.

Foto: grad jagodina

 

- Ovo nije moj udar na crnogorski narod, crnogorski narod je dobar i mi imamo monogo brakova srpsko-crnogorskih, ali Milo Ðukanović, ne želim da se mešam u unutrašnje stvari Crne Gore, radi na štetu Srbije i srpskog naroda, a Srbija je finansirala obnovu Crne Gore kada je bio zemljotres i 75 odsto turističkih destinacija u Crnoj Gori izgradili su Srbi - rekao je Marković.

- Do sada sam ćutao, ali sam večeras odlučio da progovorim i neću više da ćutim - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

- Srbija je u 2019 godini postigla značajne rezultate na ekonomskom i političkom planu i za to zaslužuju aplauze i Aleksandar Vučić i Ivica Dačić - poručio je Dragan Marković Palma.

Foto: grad jagodina

Govoreći o Jagodini, Marković je ocenio da je ove godine, i proteklih, mnogo urađeno na ekonomskom i socijalnom planu grada i sela i tako će biti nastavljeno i iduće godine, kada će biti otvorene dve nove fabrike investitora iz Austrije i Nemačke, a treću proširuje italijanska kompanija ''Mobi Turi'', koja u Jagodini uspešno posluje nekoliko godina.

-  U poslednje četiri godine jagodinska privreda beleži suficit, Samo u prvih deset meseci ove godine suficiti privrede u Jagodini je 12,5 miliona evra i to je 56 posto ukupnog suficita u Pomoravskom okrugu. Grad Jagodina je u 2019. godini plaćao kamate za kredite za svoje poljoprivrednike i privrednike i ukupno je u ovoj godini njih 250 uzelo takav kredit, za koji je Grad plaćao kamatu, Pozivam ih da to čine i u 2020. godini, oni kojima je kredit potreban. U 2020. godini ćemo postaviti dva nova kamena temeljca za dve nove fabrike. Austrijski Šibel, koji će zaposliti ukupno 100 radnika u martu počinje izgradnju svoje fabrike u Jagodini, a jedna nemačka kompanija sa kojom smo 95 posto postigli dogovor, takođe počinje izgradnju fabrike u kojoj će u startu raditi 400, a za dve godine ukupno 2000 radnika - istakao je predsednik Skupštine grada Jagodine.

 

Novogodišnji koktel u Jagodini je i po broju i po strukturi gostiju je za Ginisa, jer, osim što mu je prisustvovalo 6500 ljudi, na jednom mestu zajedno su bili i poljoprivrednici i političari, i popovi i policajci, i sindikalci i privatnici, i studenti i penzioneri. Posle zvaničnog dela Marković je obišao sve prisutne i svima čestitao Novogodišnje i Božićne praznike. U zabavnom delu programa nastupili su Marinko Rokvić i jagodinka koja je osvojila drugo mesto u takmičenju “Zvezde Granda” Milica Čikarić, uz orkestar Vladana Alempijevića i Saše Bogosavljevića Supe.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Где су добровољци...? Сви јунаци ником поникоше.... И у црну земљу погледаше...

Dukljanin

pre 4 godine

Palma ne preteruj...Kome ti punis budzet..Za sve sto platis dobijes adekvatnu uslugu mnogo bolju nego sto dobijas za vece novce u Grckoj.Vi politicari izadjite na jednu livadu oa se poubijajte sve do jednog pustote narod i tamo i ovde vise na miru da slobodno zivi i radi.Ptetvorili ste popove u politicare pa sad hocete da pravite haos.Crkva je jedna zvala se ona Srpska ili Crnogorska..Mi smo Pravoslavci i to cemo i ostati.Ne zaboravi da Srbija ima vise stotina miliona cistih evra izvoza u Crnu Goru i to je bitno.Priznali ste pravoslavnu Ukrajinsku crkvu a kao.smeta vam Crnogorska pravoslavna.Gde god mozete kupite politicke poene.Ne lupetaj vise..

Marcco

pre 4 godine

Sad ste se setili. Ja to ne radim od 1999. godine.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20