• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs/Tanjug/Pink.rs

28.12.2019

09:31

(FOTO/VIDEO) ZABELELA SE SRBIJA! Evo gde pada prvi sneg! Pahulje i u BEOGRADU!

Društvo

(FOTO/VIDEO) ZABELELA SE SRBIJA! Evo gde pada prvi sneg! Pahulje i u BEOGRADU!

Podeli vest

U većem delu Srbije jutros je oblačno, sa susnežicom ili slabim snegom, temperature su ispod nule na planinama, pa vozače očekuju nepovoljne vremenske prilike i zimski uslovi za vožnju.

Meteorolozi najavljuju 5 cm do 10 cm snega na jugozapadu Srbije, a u planinskim predelima od 10 cm do 15 cm. U Beogradu u nižim predelima od 1 cm do 2 cm, a u višim delovima od 3 cm do 5 cm. Od sutra ujutru kreću mrazevi, pazite se poledice.

 

Auto-moto savez Srbije vozačima savetuje oprez za volanom i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme. Skreće se pažnja i na moguću pojavu poledice, zbog niskih jutarnjih temperatura.

 

Foto: printscreen rhmz

Saobraćaj je za sada umerenog intenziteta, ali se, shodno poslednjem vikendu ove godine, očekuju se uobičajene predpraznične gužve unutar gradova, kao i na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima i vikend naseljima.

 

 

Oblačno, hladno i vetrovito prognoziraju meteorolozi za danas u celoj Srbiji.

Padaće sneg, pa se i u nižim predelima očekuje formiranje snežnog pokrivača, a u planiniskim njegovo povećanje, ponegde uz stvaranje snežnih nanosa. Više snežnih padavina očekuje se u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima. U Negotinskoj Krajini suvo. Vetar umeren i jak, severozapadni.

Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni. I u Beogradu oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 1 do 3 stepena.

Meteorolozi najavljuju da će danas napadati 5 cm do 10 cm snega na zapadu i jugozapadu Srbije, a u planinskim predelima od 10 cm do 15 cm. U Beogradu -  u nižim delovima grada od 1 cm do 2 cm, a u višim delovima od 3 cm do 5 cm.

- Kad je reč o Beogradu, to znači da će se sneg zadržati na krovovima i u parkovima dok će se na kolovozu topiti. Od sutra ujutru kreću pravi jutarnji mrazevi, pa se pazite poledice - i pešaci i vozači - rekao je meteorolog Nedeljko Todorović jutros za TV Pink.

 

Do sredine naredne sedmice biće hladno sa slabim i umerenim jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom ispod proseka, a zatim sa prosečnim temperaturama za ovo doba godine. 

 

Foto: printscreen rhmz

U nedelju umereno do potpuno oblačno mestimično sa snegom, posle podne i uveče u većini krajeva prestanak padavina.

 

 

Zatim suvo sa jutarnjom maglom, a u toku dana sa sunčanim intervalima, samo se još u ponedeljak ujutru u planinskim predelima uz nešto više oblačnosti očekuje provejavanje slabog snega.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija