• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje novosti

01.01.2020

17:46

SRBIJI ŽELIM DA NE UĐE U EU! Francuski pisac Patrik Beson OBJASNIO: Srbi, sledite Engleze, oni su najpametniji, IZMISLILI SU FUDBAL!

Društvo

SRBIJI ŽELIM DA NE UĐE U EU! Francuski pisac Patrik Beson OBJASNIO: Srbi, sledite Engleze, oni su najpametniji, IZMISLILI SU FUDBAL!

Podeli vest

Francuski pisac Patrik Beson, poručio je, u novogodišnjem izdanju Novosti, da ne želi Srbiji da postane član Evropske unije u 2020. godini

Beson smatra da usled činjenice da će Velika Britanija napustiti EU, Srbija ne treba da joj se priključi, zbog toga što "uvek treba pratiti Engleze, jer je to najpametniji narod na svetu - oni su izmislili fudbal."

U godini za nama Nobelovu nagradu za književnost osvojio je Peter Handke. Beson smatra da je pravda toliko retka na zemlji da, kada se pojavi, ostajemo zaprepašćeni.

- To je nešto poput hrabrosti. Peterova je bila ogromna tokom građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji. Piše kao što govori, blistavim zagonetkama. Divim se njegovim zapisima sa druge planete - izjavio je.

PRIŠTINSKE TAKSE TREBA UKINUTI! Fabrici: EU ohrabruje dijalog!

 

 

Na pitanje kakvo je stanje u francuskoj književnosti odgovara da Flober i Stendal nisu ništa novo objavili, a da Blazak ne daje znake života, te stoga francuska publika nema mnogo novog štiva za čitanje.

Pritom je dodao da je krza umetnosti počela sa pećinama Lasko.

- Praistorijski ljudi su ih verovatno veoma kritikovali. Setite se da su najbriljantniji intelektualci svog doba bili protiv Ajfelove kule. I da je Van Gog, tokom svog života, prodao samo jednu sliku. Ne skupo - rekao je Beson.

GREŠKA JE ŠTO SMO PUSTILI DA SE RASPADNE JUGOSLAVIJA Zvaničnik EU: Istorijski NAJGORI DOGAĐAJ U EVROPI

 

 

Pisac će Božić provesti u Berlinu sa suprugom i njenim sinom, a kada bi bio suočen da bira između Berlina i Beograda, Beson kaže da je toliko puta bio u Beogradu da je stekao utisak da ga, kao ranac, nosi uvek sa sobom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 4 godine

Treba ga poslusati i krenuti ka ISTOKU, Istoku gdfe se Sunce radja.

slađa

pre 4 godine

Srbiji je trenutno EU na poslednjem mestu od svih onih stvari o kojima razmišlja. Jednostavno je tako.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija