• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.01.2020

14:42

STIGLO UPOZORENJE METEOROLOGA! Stižu  MEĆAVA I SNEG, OVI DELOVI SRBIJE SU PRVI NA UDARU!

Društvo

STIGLO UPOZORENJE METEOROLOGA! Stižu MEĆAVA I SNEG, OVI DELOVI SRBIJE SU PRVI NA UDARU!

Podeli vest

Sutra ujutru u Srbiji će biti slabog i umerenog mraza, uz mestimičnu maglu, tokom dana biće oblačno, a uveče i tokom noći očekuje se jače naoblačenje mestimično sa kišom, u planinama sa snegom.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) prolazno naoblačenje, koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, do kraja dana proširiće se na celu zemlju.

Slaba sipeća kiša moguća je samo ujutru na području Vojvodine, ponegde uz stvaranje poledice. Duvace slab i umeren, na istoku i jak, zapadni vetar.

Jutarnja temperatura od minus devet na jugoistoku, do minus dva na severu, a u Negotinskoj Krajini oko jedan stepen. Najviša dnevna biće od tri do sedam, u Negotinskoj Krajini do 11 stepeni.

Uveče i tokom noći očekuje se novo, jače naoblačenje mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, uz umeren i jak severozapadni vetar.

U subotu uveče, tokom noći ka nedelji i u nedelju u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije oblačno sa snegom, ponegde uz formiranje manjeg, a u brdsko-planinskim predelima uz povećanje visine snežnog pokrivača.


Duvaće umeren i jak, severni i severozapadni vetar, u nedelju na severu, istoku i u planinskim predelima povremeno sa olujnim udarima, pa se na planinama jugozapadne i južne Srbije očekuje i stvaranje snežnih nanosa.

U Beogradu se ujutru očekuje slab mraz, u nižim delovima grada kratkotrajna magla.

Foto: infokop/printsreen

Tekst potpisa



Tokom dana biće pretežno oblačno i suvo, uveče i tokom noći povremeno kiša ili susnežica.

Duvaće slab i umeren zapadni vetar, uveče i tokom noći u skretanju na severozapadni i pojačanju.

Jutarnja temperatura oko minus tri, najviša dnevna do četiri stepena.

Za nedelju se u Vojvodini prognozira promenljivo oblačno vreme, uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova, snega a u ostalim krajevima oblačno sa susnezicom i snegom, uz više padavina u brdsko-planinskim predelima.

Duvaće umeren i jak, u Vojvodini i na planinama i olujni severni i severozapadni vetar.

Krajem dana i tokom noći slabljenje vetra i padavina.

Od ponedeljka jutra hladna, uglavnom sa mrazem i maglom mestimično, a tokom dana malo i umereno oblačno i suvo, uz postepeni porast dnevnih temperatura.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija