• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.01.2020

14:39

VULIN: Srbija želi da svi Srbi budu zaštićeni (FOTO)

Društvo

VULIN: Srbija želi da svi Srbi budu zaštićeni (FOTO)

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji je Božić proveo s pripadnicima Vojske Srbije u bazi Trmka u Kopnenoj zoni bezbednosti prema Kosovu, izjavio je da Srbija želi da svi Srbi, gde god da žive, budu sigurni, mirni i zaštićeni

- U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, svima koji praznik Hristovog rođenja danas praznuju čestitam praznik i želim da ga provedu sa svojim porodicama, da razmišljaju o svojoj Srbiji, budu mirni, srećni, zadovoljni, da žive u sigurnoj i stabilnoj zemlji - rekao je Vulin.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on istakao da danas, na veliki praznik treba da mislimo i na naše sunarodnike, na Srbe na Kosovu i Metohiji, na Srbe u Republici Srpskoj, u Hrvatskoj, treba da mislimo na Srbe u Crnoj Gori, na njihovu borbu za pravo da veruju u svog Boga, da obilaze svoju crkvu, govore svojim jezikom, da pišu svojim pismom.

Foto: Tanjug

- Kako god se budu odnosili prema Srbima, tako se odnose i prema Srbiji. Kako se odnose prema našoj ćirilici i našoj crkvi, tako se odnose i prema svakom od nas. Država Srbija u ove praznične dane šalje poruku mira, želi slogu, jedinstvo, ali iznad svega želi da svi Srbi, bez obzira gde žive budu sigurni, mirni, zaštićeni i da ne budu jedini narod u Evropi, jedini narod na svetu, koji mora da se bori za svoje pravo da govori svojim jezikom, piše svojim pismom i da se moli u svojim crkvama - rekao je Vulin.

On je istakao da "Srbi zaslužuju da se na njih odnose ljudska prava kao i na svaki drugi narod, i ne zaslužuju da se bore za ono što sami u svojoj zemlji daju svakome sa zadovoljstvom i na ponos. 

Foto: Tanjug

- Želim da mislimo na sve Srbe, želim da mislimo na sve ljude, želim danas da budemo jedinstveni, složni, želim da se okupimo oko svog naroda i sačuvamo svoju zemlju, svoju Srbiju, jedinu i voljenu - poručio je ministar Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17