• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

09.01.2020

16:35

MUK U BANJALUCI! BRANEĆI SRPSKU, VI STE BRANILI SRPSTVO, A BRANEĆI KOSMET I SPC U CRNOJ GORI... Poslušajte govor Miloša Bikovića koji su netremice pratili i Dodik i patrijarh, Brnabić... (VIDEO)

Društvo

MUK U BANJALUCI! BRANEĆI SRPSKU, VI STE BRANILI SRPSTVO, A BRANEĆI KOSMET I SPC U CRNOJ GORI... Poslušajte govor Miloša Bikovića koji su netremice pratili i Dodik i patrijarh, Brnabić... (VIDEO)

Podeli vest

Biti Srbin nikada nije bilo lako, a danas je kao nikada do sada jasno da se srpski narod nalazi na braniku pravoslavlja, rekao je Biković

Glumac Miloš Biković govorio je u Banjaluci na proslavi Dana Republike Srpske. On je tom prilikom rekao da su borci Republike Srpske učinili podvig dajući svoje živote za slobodu i istinu i doprineli vaskrsenju celog srpskog naroda.

- Braneći Srpsku, vi ste branili Srpstvo, a braneći Kosovo i Metohiju, te Srpsku crkvu u Crnoj Gori ne branimo crkvena zdanja, nego svoj integritet, pravo na život, branimo svoj duh - rekao je Biković na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana Republike.

DODIK POVODOM DANA REPUBLIKE SRPSKE: Nema slobode bez države - SRBI IMAJU DVE!

 

 

 

On je istakao da je skupa bila istorija srpskog naroda, da bi se sada tek tako predala i tek tako zaboravila.

 

- Biti Srbin nikada nije bilo lako, a danas je kao nikada do sada jasno da se srpski narod nalazi na braniku pravoslavlja - rekao je Biković.

 

 

Biković je napomenuo da danas svetosavski duh osvetljava otačastvo koje Srbi nose sa sobom u svim seobama i odlascima, da bi ga sačuvali i da bi mu se mogli vraćati, te obnavljati i njega i sebe.

 

- Ugrađen je taj duh i u temelje Republike Srpske, jer svetosavlje je uporište našeg identiteta - rekao je Biković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ivan

pre 4 godine

Momče BRAVO. Hteo sam mnogo toga da napišem ali sve reči bi bile suvišne, Rekao si sve BRAVO

Nebojsa

pre 4 godine

I opet suplja prica mi smo ovo mi smo ono . Ajde da skucimo prvo izbjegle iz hr i bh da imaju kuciste u srbiji ili bar drzavljanstvo poslije ne znam 29 god u izbjeglistvu u srbiji pa onda da pricamo dalje Kuka la nam majka cccc

Miroslav

pre 4 godine

Svaka ti na mestu! Crkvu su pokusavali da uniste i osmanlije i ustase ali da mi je neko rekai da ce i nasa braca sa srpskog mora da nam noz u ledja zabiju... nikad, nikad nebi ni pomislio. Bog da cuva Republiku Srpsku, Srpsku Crnu Goru i Srbiju!

Goran

pre 4 godine

Savrsen, iskren i predivan govor. Ali kao Srbin porijeklom iz Republike Srpske a koji zivi u Srbiji, ne mogu a da ne prokomentarisem cinjenicu da narod u srbiji, cast izuzetcima, nas ne vole, tacnije ne mogu ocima da nas vide, ma koliko doprinosili, unapredjivali, lecili narod ili bilo koji poziv od drustvenog znacaja radili,ili bili jednostavno obicni gradjani koji svoje jedino utociste vide u majci Srbiji. Dok sa druge strane Srbi iz Republike srpske, ma kojoj stranci ili uvjerenjima pripadali, svi se zaklinju u Srbiju i ni jedna druga zemlja za njih nikada nece biti vaznija. Na zalost, dosta njih nije svjesno da ih u istoj toj Srbiji ismijavaju i nazivaju bobosima. Molim moj omiljeni list informer da objavi moj komentar. Hvala!

Etnolog

pre 4 godine

Milose , u pogresnom si kvartu i u pogresno vreme . Nije tako , kao sto kazes , u manjim gradovima Srbije. U Bg. i NS . mozda . To te konkurencija mrko , ispod oka gleda. Ona konkurencija , dosla da zivi na racun postenih i vrednih , duhovno uzdignutih . Neka te to ne brine , sve ce doci na svoje mesto . Dobro nam dosao casni Srbine.

Mix

pre 4 godine

Za početak bi Srbi iz Republike Srbske trebali da Srbe iz Republike Srbije da zovu Srbi a ne Srbijanci.

Voki

pre 4 godine

Паметан, леп, талентован, ... Све! Браво Милоше!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija