• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

13.01.2020

16:57

MNOGO SAM SE OBRADOVALA ŠTO SU NAM DRUGARI IZ BEOGRADA POSLALI PAKETIĆE... Osnovcima sa KiM, iz sela Klokot, uručeni novogodišnji pokloni (VIDEO)

Društvo

MNOGO SAM SE OBRADOVALA ŠTO SU NAM DRUGARI IZ BEOGRADA POSLALI PAKETIĆE... Osnovcima sa KiM, iz sela Klokot, uručeni novogodišnji pokloni (VIDEO)

Podeli vest

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uručio je danas u OŠ „Sveti Sava“ u Klokotu novogodišnje poklon paketiće i komplete školskog pribora za decu iz ovog kraja

Dve stotine pedeset poklon paketića i trideset kompleta školskog pribora za učenike Osnovne škole „Sveti Sava“ u Klokotu kao i OŠ „Marko Rajković“ u Vrbovcu i „Mladen Marković“ iz Vitine obezbedila je beogradska Opština Grocka, a deca nisu krila radost zbog poklona koje ime je podelio gost iz Kancelarije za KiM.

- Ja sam se danas veoma obradovala što su nam drugari iz Beograda poslali paketiće - rekla je Ivana Jovanović.

 

 

- Svake godine dobijamo poklone i trude se oko dece koja idu u ovu školi, direktor se trudi i svi ostali, da nam pomognu što više - rekla je Pavićeva. 

 

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković, posle razgovora sa osobljem škole i predstavnicima lokalne samouprave u Klokotu naglasio je da mu predstavlja veliko zadovoljstvo jer se, kako je rekao, u Klokotu oseća kao svoj među svojima.

- Posebno sam zadovoljan što sam danas ovde južno od Ibra i što sam sa našom dečicom, što sam u školi koja nosi ime Svetog Save i što sam u prilici da u potpuno albanskom okruženju proslavim srpsku Novu godinu i poželim im sve najbolje - rekao je Petković.  

Naglasio je da mu je drago što će baklja Svetosavlja nastaviti da osvetlaava put ne samo na KiM i u centralnoj Srbiji, već i u Crnoj Gori, Republici Srpskoj i svuda gde danas Srbi žive.

 

 

- Nema deteta danas koje živi u srpskim sredinama, a koje nije dobilo paketić Kancelarije za KiM. Trudimo se da uđemo i u svaku kuću i svako domaćinstvo. I mi koji smo u Kancelariji za KiM, ali i svi članovi Privremenog organa i svi koji rade u državnim institucijama da za vreme praznika budemo sa našim narodom. 

Pored velikih projekata koje smo pokrenuli zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, izgradnji novih bolnica, škola, puteva i projekata koji nisu viđeni u poslednjih 30-40 godina, aposlutni prioritet koji je postavio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je taj da se uđe u svaku kuću.

Da upravo običan čovek i njegova životna pitanja i problemi budu svetinja za nas koji smo zaduženi da pre svega učinimo sve da naš narod ovde na KiM ima život dostojan čoveka u 21. veku - rekao je Petković.

Protokol o saradnji opštine Klokot i Grocka potpisan je u februaru prošle godine, koje je potpisalo 15 beogradskih i 19 opština sa KiM i kojim je predviđena saradnja u više oblasti.

Potpisivanje Protokola inicirala je Kancelarija za KiM, koja zajedno sa Gradom Begradom koordinira i usmerava pružanje kontinuirane pomoći.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20