• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.01.2020

00:20

(VIDEO) Ispred Hrama Svetog Save održan MOLEBAN PODRŠKE SRPSKOM NARODU U CRNOJ GORI I NA KIM!

Društvo

(VIDEO) Ispred Hrama Svetog Save održan MOLEBAN PODRŠKE SRPSKOM NARODU U CRNOJ GORI I NA KIM!

Podeli vest

Drugi po redu moleban podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i u svim srpskim krajevima održan je večeres u Beogradu, ispred Hrama Svetog Save

Umesto proslave pravoslavne Nove godine, sa platoa ispred jedne od najvećih sprskih svetnja poslat su e molitve. Moleban je počeo u 23.30 sati, a služio ga je Njegova Svetost Patrijarh Srpski gospodin Irinej.

- Dragi pravoslavni Beograđani, sabrali smo se ispred našeg zavetnog Hrama Svetome Savi, koji se nadamo da ove godine osvetimo i tako ispunimo želju sprskog naroda da podigne veličanstveni hram ocu naše crkve. U isto vreme smo se sabrali da u Ocu ispratimo minulu godinu i da se s molitvom obratimo Gospodu i dočekamo sledeću godinu. Minula godina bila je puna iskušenja, zato se molimo da ova godina bude godina milosti Gospodnje, da je provedemo u blagoslovu i ljubavi Gospodnjoj. Da nas Bog oslobodi mnogih nevolja koje prete i našem narodu i drugim narodima. Nadamo se da će Bog primiti molitve naše - rekao je patrijarh nakon molitve.

- Mi smo se večeras posebno sabrali da se zajednički pomolimo Gospodu za ono što se dešava u našoj bratskoj i svetoj Crnoj Gori, za ono što naša braća doživljavaju. Bezbožnici su digli ruke na svetinje Gospodnje. Digli su ruke na svetinje Gospodnje, da ih uzmu i potroše, kao što su potrošili ono što su sami nasledili. Ono što se dešava u našoj bratskoj i svetoj Crnoj Gori, to se nikada nije ni u našoj, a verujem ni u svetskoj istoriji nije dešavalo.

- Hoće da nam otmu svetinje oni koji ništa sa svetinjama nemaju. Hoće da oduzmu imovinu koji naš narod ima ne od juče, već stotine i stotine godina. Nažalost, ono što oni spremaju, to ni Turci nisu radili, ni oni koje smatramo slične Turcima. Ono što se dešava u Crnoj Gori osudio je čitav pravoslvani svet. Osudile su sve pravoslavne crkve. Ali oni kao da očiju i ušiju nemaju i ne vide da je narod spreman da brani svetinje, ne samo rečima, već i životom.

- Ovo zlo u Crnoj Gori ima i jedno dobro, ako dobra u zlu može da bude. Probudilo je veru kod Crnogoraca. To je ono što nas raduje. Što je vera oživela u mnogima i mnogima te namučene i svete zemlje.

- Mi sa ovog mesta poručujemo onima koji o tome odlučuju da se ostave svetinja Gospodnjih. Ona ne služe samo Crkvi, već celom narodu. Nadamo se da će se probuditi savest njihova da odustanu od svojih namera. Molimo se da odustanu od onoga što će na njih navući prokletstvo za svagda. Molimo se da odustanu od onoga što ne samo narodu, već ni Bogu nije milo i drago.

- Narod se neće smiriti dok ne odustanu od svojih namera. A nadamo se da Sveti Vasilije i drugi ugodnici Božji neće dozvoliti da zlo prevlada. Zato, neka Gospod usliši naše molitve.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija