• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

19.01.2020

11:52

ZA SVOJ ROĐENDAN OSVOJILA KRST! Marina Lazić prva doplivala do časnog krsta u Užicu! (VIDEO/FOTO)

Društvo

ZA SVOJ ROĐENDAN OSVOJILA KRST! Marina Lazić prva doplivala do časnog krsta u Užicu! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Marina Lazic (35) iz Užica prva je od 77 takmičara danas, na Bogojavljenje, doplivala do časnog krsta na reci Ðetinji

Marina, koja danas slavi 35. rođendan i koja se prvi pute odvažila da siđe u hladnu Ðetinju i rame uz rame sa muškarcima zapliva do časnog krst, izjavila da je za nju ovo velika čast.

Foto: Z. G.

- Danas je tako divan dan, danas je moj rođendan i velika je čast plivati za časni krst. Meni se ispunila višegodišnja rođendanska želja i sad mogu u miru da proslavim rođendan - ispričala je Marina, koja radi kao komercijalista.


- Voda nije bila tako hladna, nije tako strašno kao što ljudi pričaju, može da se podnese - objašnjava Marina, ne skidajući osmeh sa lica i kaže da preporučuje svim hrabrim ljudima da probaju.

Foto: Z. G.

Pre znaka plivanja, nakon što je sveštenik osveštao vodu, u hladnu Đetinju je skočio Arsenije Hadži Basur sa svoja tri sina Makarom starim sedam godina, Zaharom od 9 godina i Lazarom od 11 godina.

Foto: Z. G.

- Plivamo iz čisto verskih uverenja. Najstarijem Lazaru ovo je četvrti put da pliva za Bogojavljenski krst i dva puta ga je osvajao na Zlatiboru. Zaharu i Makaru je po prvi put. Dobro su podneli, malo je Makaru posle bilo hladno – kaže Arsenije.

Foto: Z. G.

Na današnjem 12. plivanju za časni krst u Ðetinji učestvovalo je 77 takmičara, od kojih dve devojke.


 

Foto: Z. G.

Plivanju je prethodila litija kroz grad od Crkve Svetog Ðorđa do gradske plaže gde je održano takmičenje.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17