• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

21.01.2020

08:16

ODBOR ZA HITNE SLUČAJEVE SZO zakazao sastanak zbog koronavirusa!

Društvo

ODBOR ZA HITNE SLUČAJEVE SZO zakazao sastanak zbog koronavirusa!

Podeli vest

Svetska zdravstvena organizacija održaće u sredu sastanak stručnog odbora za hitne slučajeve kako bi se procenilo da li epidemija koronavirusa u Kini predstavlja vanrednu situaciju na međunarodnom nivou

To se navodi u saopštenju SZO, a koje je objavljeno nakon što se virus, koji je prvi put otkriven u gradu Vuhan i gde je zaraženo skoro 200 osoba, proširio na druge kineske gradove, uključujući Peking i Šangaj i nakon što je otkriveno da ima zaraženih i van granica Kine, preneo je sinoć Rojters.

Kineska nacionalna zdravstvena komisija prethodno je danas potvrdila da se novi koronavirus, koji izaziva upalu pluća, prenosi sa osobe na osobu i da je zarazio pojedine pripadnike medicinskog osoblja, prenela je zvanična kineska novinska agencija Sinhua.

Džong Nanšan, stručnjak za respiratorne bolesti i šef tima zdravstvene komisije koji istražuje epidemiju, potvrdio je da su dva slučaja zaraze u kineskoj provinciji Guangdong nastala prenošenjem s čoveka na čoveka, preneo je Rojters.

Kina je potvrdila ukupno 217 slučajeva koronavirusa na svojoj teritoriji, koji su prvi put otkriveni u centralnom gradu Vuhan.

Do sada je zvanično potvrđeno da je upala pluća izazvana novim virusom odnela živote tri osobe.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija