• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.01.2020

14:34

SRBIJA DOBIJA JOŠ JEDAN AUTO-PUT! Evo kuda će prolaziti! Vredi 600 miliona evra!

Društvo

SRBIJA DOBIJA JOŠ JEDAN AUTO-PUT! Evo kuda će prolaziti! Vredi 600 miliona evra!

Podeli vest

Ministarka Zorana Mihajlović potpisala je Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za gradnju auto-puta Borča - Zrenjanin - Novi Sad.

Memorandum je potpisala sa kineskom kompanijom Čajna Šandong internešenel.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva je najavila da će dokumentacija za taj auto-put od 113 kilometara biti završena ove godine.

Mihajlović je u Vladi Srbije potpisala memorandum sa direktorom kompanije "China Shanding International Economic and Tehnical Coorporation Group" Džang Čenćaom, a prisustvovala je ambasadorka Kine Čen Bo.

Dužina auto-puta od petlje Borča do krajnje tačke na obilaznici oko Zrenjanina biće 58 kilometara, a od Zrenjanina do Novog Sada 45 kilometara.

Procenjena vrednost izgradnje oba auto-puta je oko 600 miliona evra.

Ovo je važan dan za vladu, istakla je Mihajlović i podsetila da se dosta pričalo o gradnji tog auto-puta i da danas počinje realizacija tog projekta.

"Ove godine treba da bude spremna dokumentacija", kazala je ministarka.

Reč je o izgradnji autoput u obliku ćiriličnog slova P, koje će činiti već izgrađeni auto-put Beograd - Novi Sad i deonice Borča - Zrenjanini i Zrenjanin - Novi Sad.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miodrag

pre 4 godine

Jel moguce da u Vojvodini kilometar auto puta kosta pet miliona eura!

Mima

pre 4 godine

Naravno da ne kosta toliko.. ali kako da rade posteno i ne ukradu bar pola. Mislim treba da odkupe od sebe i familije sve te njive a to kosta...

Getsbi2

pre 4 godine

Naravno. Tuneli, klizišta sa potpornim zidovima. Gore je nego u Grdelici. Možda bi trebalo još malo da izravnamo ovu našu Vojvodinu.

Vojvodjanin

pre 4 godine

Moguće je . Sve zavisi koliko na toj trasi ima mostova? Ja mislim min. 3 mosta.

Traffic Road

pre 4 godine

u zapadnom delu evrope ( nemacka, austrija, holandija itd.) variiraju troskovi o kilometru autoputa. otprilike 5 mio evra za kilometar koliko kosta ova izgradnja u proseku, pitam se, kakvi su uslovi, kakav je standard, kakav je material, kakva je zastita zivotne sredine, i ko radi po kakvim uslovima. za sve daljne informacije cu vam biti iskreno zahvalan. s postovanjem ja.

Sasa

pre 4 godine

PA normalno je... Tu se racunaju I Rado I na podvoznjacima I pratecoj struktuti.. Mostovima I tunelima.

Zoki

pre 4 godine

To je prelepa stvar da se svuda grade Autoputevi, jedino mi nije jasno dali je i istocna Srbija deo Srbije. Gde su tu Zajecar, Bor Negotin Kladovo, dali njima nisu potrebne Fabrike i dobri ptevi kojih na zalost nema i niko o njima ne govori

Milica

pre 4 godine

A gde je Becej i Novi Becej, Od Beograda do tamo doci je ????????????????

Wolf

pre 4 godine

Klometar autoputa u punom profilu u nizinskoj gradnji kosta i do 10 mil dolara po kilometru. U brdovitom i planinskom delu ide između 10 i 20 mil dolara. Tako kaže struka. Tu najviše odnose kubici zemlje i materijala iz "pozajmišta", kako se to naziva. Onda mu dođe otkup zemljista, ako se zna vlasnik, a ako se ne zna ide petljancija oko toga a to kosta. Nakon svega najam masina, inženjera , radnika ..kojih ionako nema. Kinezi plaćaju bolje nago naše firme...Energoprojekt, Bojović i "kvadrat" ekipa sličnih svetonazora.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Ko ће враћати и одакле кредите...? Бојим се, да ће Косово све ово морати да плати...? Ушао немор у мене...Опростите грешном...Задужујемо се поново за АУТО-ПУТ, а нико нам и ништа не ради...? Колико то може...?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija