• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.01.2020

16:13

(FOTO/VIDEO) CEO REGION BRUJI O OVOM HELIKOPTERU, SRBIJA IMA MOĆNU ZVERKU! Srpski Mi-35 pokazali SNAGU I MOĆ iznad Niša! POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA OBUKA IZ VAZDUHA!

Društvo

(FOTO/VIDEO) CEO REGION BRUJI O OVOM HELIKOPTERU, SRBIJA IMA MOĆNU ZVERKU! Srpski Mi-35 pokazali SNAGU I MOĆ iznad Niša! POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA OBUKA IZ VAZDUHA!

Podeli vest

Na aerodromu "Narednik pilot Mihajlo Petrović" u Nišu održana je letačka obuka pripadnika Vojske Srbije na borbenim helikopterima "Mi-35". Obuci su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića

Ministar Vulin je rekao da se Vojska Srbije obnavlja kao što nije decenijama.

Foto: Tanjug/Ministarstvo Odbrane

- Zahvaljujući upornosti predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića nabavljamo najbolja sredstva i naši piloti prvi put u svojoj karijeri imaju i najbolje i najnovije letelice. Razvoj države Srbije prati i razvoj vojske - poručio je ministar odbrane.

Foto: Tanjug/Ministarstvo Odbrane

On se uverio u dostignuti stepen obučenost posada, kao i u vrhunske performanse helikoptera "Mi-35", koji važi za jedan od najboljih jurišnih helikoptera, namenjenih za izvršavanje borbenih zadataka u svim vremenskim uslovima.

Osnovne odlike "Mi-35" su velika vatrena moć i snažan oklop, a nabavkom ovih letelica Srbija je dobila savremene borbene helikoptere za podršku kopnenih i specijalnih snaga.

Foto: Tanjug/Ministarstvo Odbrane

Helikopteri "Mi-35" se u osnovnoj nameni upotrebljavaju za izvođenje borbenih dejstava po ciljevima na zemlji u okviru vazduhoplovne vatrene podrške snaga Кopnene vojske. Pored toga, mogu izvoditi dejstva i po ciljevima u vazdušnom prostoru, transportovati ljude i teret, obavljati izviđačke i patrolne zadatke, kao i "desantiranja timova".

Foto: Tanjug/Ministarstvo Odbrane

VULIN U NIŠU: Razvoj Srbije prati i razvoj vojske!

Helikopteri "Mi-35" poseduju zaštitu od dejstava pešadijskog naoružanja i opremljeni su savremenim uređajima za navigaciju, digitalnim pokazivačima, elektronskim indikatorima i osmatračko-nišanskim sistemom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Porucnik

pre 4 godine

Vozim helihopter za platu od 600eu privatno u BG stanujem zasto se o tome ne pise? (Zasto mi necete objaviti kom.)

Giša

pre 4 godine

Jbg neznam šta je ovdje vau.Helić leti lagano kap i svaka druga letjelica.Gdje vi vidite ovdje posebne performanse.Svašta ja vjesti vam.

Obozavam taj MMF

pre 4 godine

Kupuje nam rusko naoruzanje i placa kinezima za izgradnju puteva, neznam kome jos poslo za rukom

Mika Panika

pre 4 godine

Pa koliko se secam 2001 godine gledali smo makedonske helikoptere mi-24E kako rakatiraju shiptare oko Kumanova, tako da oavo nije nista novo, a i makedonci imaju 11 takvih helikoptera, malo starija verzija Mi-35, dobili ih iz Ukrajine, razlika je nas ima top 23mm a njihov 4-cevni mitraljez 12.7mm, nas rusku opremu a oni ugradili izraelsku i to je sve, sa tim sto njihovi piloti imaju i ratno iskustvo, nasi samo gadjanje meta....

Amer

pre 4 godine

Najopasnija stvar je biti u njemu, moze da se srusi kad god pozelis,da bilo kojim oruzijem, stavite Vulina unutra

Luka

pre 4 godine

Pa sto ne predes kosovo samo 100 metara kada si toliko blizu sa tim mlaznjakom

Dragan

pre 4 godine

Ministar vojni toliko zna o naoružanju da sam na trenutak pomislio da ga je lično vrhovni komandant obučio.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija