• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.01.2020

16:09

U IGRI SU DVA PRAVCA! EVO KROZ KOJE GRADOVE ĆE IĆI ŽELEZNIČKA VEZA BEOGRAD-PRIŠTINA! U Berlinu dogovorene ove opcije!

Društvo

U IGRI SU DVA PRAVCA! EVO KROZ KOJE GRADOVE ĆE IĆI ŽELEZNIČKA VEZA BEOGRAD-PRIŠTINA! U Berlinu dogovorene ove opcije!

Podeli vest

Železnička veza između Beograda i Prištine, koja je danas bila tema sastanka u Berlinu iniciranog u dogovoru specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, može biti ostvarena preko dva pravca: preko Kraljeva i preko Merdara

Prvi pravac bi mogao da bude pruga Beograd-Lapovo-Kragujevac-Kraljevo-Priština, koja je duga 366 kilometara, a drugi - pruga Beograd - Lapovo - Niš- Doljevac - Kuršumlija - Priština, u dužini od 388 kilometara, saznaje Tanjug u srpskim železnicama.

Kada je reč o pružnom pravcu Beograd-Lapovo-Kragujevac-Kraljevo-Priština, železnički saobraćaj se sada odvija do stanice Kosovska Mitrovica Sever.

Na pruzi Beograd - Lapovo - Niš - Doljevac - Kuršumlija - Priština, vozovi idu do Merdara.

Pruga od Merdara do administrativne linije je neprohodna, jer je tunel na samoj granici urušen 1999. godine u bombardovanju.

BERLIN: Završen razgovor o železnici, trajao duže od tri sata

 

 


Železnica na teritoriji KiM je, inače, u veoma lošem stanju i u toku su rekonstrukcije.

U Berlinu je danas održan sastanak o obnovi železničkog putničkog i kargo saobraćaja između Beograda i Prištine u Berlinu i trajao je duže od tri sata.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je, posle razgovora sa Grenelom o železničkoj liniji Beograd - Priština, rekao da se konkretnim rešenjima nada u predstojećem periodu.

- Sa ambasadorom Grenelom smo imali sastanak o obnavljaju železničkog saobraćaja između centralne Srbije i KiM i nadam se da ćemo u predstojećem periodu doći do konkretnih rešenja, koja će olakšati kretanje ljudi i robe, a privredi i građanima doneti korist - rekao je Ðurić, koji je predvodio delegaciju Srbije na sastanku u Berlinu.

CRNE SLUTNJE MIROSLAVA LAZANSKOG O NATO PAKTU SU SE OBISTINILE! Maršal Ogarkov je bio u pravu!

 



Ðurić nije izneo detalje razgovora.

Na sastanaku o obnavljanju železničkog povezivanja Beograda i Prištine učestvovali su predstavnici nadležnih resora i eksperti za železnicu i puteve, obe strane.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija