• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

31.01.2020

23:45

Jurić: Borba protiv pedofila može mnogo da me košta!

Društvo

Jurić: Borba protiv pedofila može mnogo da me košta!

Podeli vest

Hapšenje Srđana Švelja doživljavam kao prvi korak borbe protiv pedofilije. Svestan sam da je ta borba veoma opasna i da može mnogo da me košta, ali sam siguran da od nje nikada neću odustati

Ovo je za Informer izjavio Igor Jurić, osnivač Fonda "Tijana Jurić", koji je nedavno javno rekao da ima informacije da su petorica moćnika-manijaka iz Beograda, Novog Sada i Subotice pedofili.
 

- Zadovoljan sam da je konačno počelo suzbijanje pedofilije u Srbiji. Ovo hapšenje doživljavam kao prvi korak te borbe. Posebno sam zahvalan na ozbiljnom angažovanju, profesionalizmu i posvećenosti policije, na čelu sa ministrom Nebojšom Stefanovićem. Bez toga teško da bi se ovakve akcije mogle uspešno sprovesti i rešiti. Zahvalan sam im na rešenosti da zajedno iskorenimo pedofiliju u Srbiji - naveo je Jurić.
 

Ćerka je motiv

Motiv borbe je moja Tijana, koja možda ne bi stradala da se ranije pojavio neki Igor Jurić
Igor Jurić

 

On je istakao da je bilo raznih pritisaka nakon što je javno obznanio saznanja o moćnim pedofilima.
- Prozivan sam na društvenim mrežama, preko poruka koje sam dobijao posredno ili neposredno. Od "dobronamernih" ljudi poručivano mi je da se isključim iz priče... Verujte, bilo je svega. Međutim, svi ti pritisci su samo učvrstili moj stav i moju nameru da idem do kraja i da pokušam da zaštitim svako nedužno dete. Koliko god me koštalo, neću odustati - rekao je on i dodao:


- Očekujem da će pritisaka biti i narednih dana, zapravo očekujem da će trajati sve dok traje i borba protiv pedofilije.

POČELO HAPŠENJE SA JURIĆEVOG SPISKA! ON JE PRVI: Ovo je samo početak, idemo dalje!

 

 


Igor Jurić je istakao da je svestan sujete, straha i moći pojedinih ljudi, kao i toga da je neko morao početi ovaj rat i da sada nema nazad.
- Bio bih licemer kada bih odustao. To se nikada neće desiti. Motiv moje borbe je moje dete (vidite okvir), koje možda ne bi stradalo da se ranije pojavio neki Igor Jurić, koji bi uspeo da izgura jedan zakon poput "Tijaninog zakona". Taj zakon počinioce najtežih krivičnih dela kažnjava doživotnom robijom - kazao je Jurić.

AKO MI SE NEŠTO DESI, MOJI PRIJATELJI ĆE OBJAVITI FOTOGRAFIJE PEDOFILA! Dramatična ispovest Igora Jurića posle otkrića da poseduje dokaze da je pet moćnika iz Beograda, Novog Sada i Subotice imalo odnose sa decom!

 

 


Informerov sagovornik je naveo da će i u narednom periodu biti maksimalno uključen i da će pomoći koliko god bude bilo potrebno kako se ne bi stalo na ovom hapšenju.
- Sa dovoljno dokaza niko neće i ne sme biti zaštićen. Svako ko je seksualno zlostavljao decu mora da odgovara. To je odgovornost i obaveza svih nas. To je osnov zdravog i sigurnog društva kakvo nam je neophodno, našoj deci pre svega.
 

Ubistvo Tijane Jurić

Tijana Jurić, ćerka Igora Jurića, ubijena je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine, i to nakon što ju je kidnapovao Dragan Đurić, mesar iz Surčina. Đurić je Tijanu udario kolima kod sportskog centra "Rata" u Bajmoku. Povređenu devojčicu je zatim uvukao u kola i odvezao van Bajmoka, gde se brutalno iživljavao nad njom i na kraju ju je zadavio. Telo je potom zakopao na napuštenoj deponiji. Potraga za Tijanom trajala je 13 dana. Ubrzo nakon pronalaska njenih ostataka uhapšen je i Đurić, koji je kasnije osuđen na 40 godina zatvora zbog silovanja i teškog ubistva.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Da li je država Igoru obezbedila obezbeđenje.Ovo nije igra.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija