• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. Milanović

04.02.2020

09:48

TOKOM NOĆI, U OVIM DELOVIMA SRBIJE PAŠĆE 20 CENTIMETARA SNEGA! A evo kada nam opet stiže LEPO VREME

Društvo

TOKOM NOĆI, U OVIM DELOVIMA SRBIJE PAŠĆE 20 CENTIMETARA SNEGA! A evo kada nam opet stiže LEPO VREME

Podeli vest

Od utorka po podne do srede jutro u Srbiji će temperatura pasti za čak 15 stepeni!

Tokom prepodneva uživaćemo u pravom proleću sa merenjima i do 20 stepeni, a kako dan bude odmicao, živa u termometru će pasti na svega pet stepeni, najavljuju meteorolozi. Međutim, posle tri hladna dana, za subotu i nedelju prognozirani su ponovo skok temperature i sunčano vreme!


I minus i sneg
Kako kažu stručnjaci, zima će konačno pokazati svoje pravo lice. Najpre će u utorak tokom noći u južnim i centralnim krajevima naše zemlje napadati sneg visine i do 20 centimetara. Slično vreme, samo bez padavina, zadržaće se sve do kraja nedelje, kada će maksimalna dnevna temperatura biti tek koji stepen iznad nule.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Slobodan Sovilj objašnjava da ćemo u utorak biti svedoci prave vremenske klackalice, jer će temperatura u toku dana spasti sa 20 na svega pet stepeni.
- Do popodneva u većini Srbije biće toplo i sunčano nalik prolećnom vremenu. Tako će temperature u pojedinim mestima centralne i južne Srbije ići i do 20. podeoka. Međutim, onda sledi pravi vremenski preokret! U drugoj polovini dana stiže nam prava hladna zima, koja će doneti drastičan pad temperature od čak 15 stepeni, olujni vetar i sneg - kaže Sovilj i dodaje:

Foto: Pixabay

 


- Već tokom popodneva počeće da pada kiša u Vojvodini, a veoma brzo proširiće se i na ostale krajeve naše zemlje. Uporedo sa kišom pašće i temperatura, i to za čak 15 stepeni, pa će se merenja kretati od nula do pet stepeni. Uz to, činiće nam se da je još hladnije nego što jeste zbog jakog severozapadnog vetra, koji će na momente duvati i olujnom brzinom. Kiša će u brdsko-planinskim predelima već predveče preći u sneg, a u toku noći sneg će vejati i u gradovima širom Srbije. U centralnim i južnim krajevima napadaće sneg visine od pet do 20 centimetara, dok će na planinama visina snežnog pokrivača biti još veća, a očekuju se i snežni nanosi. Od srede pa sve do nedelje biće hladno, sa maksimalnim merenjima od nule do pet stepeni. Biće uglavnom suvo, jedino će u noći između četvrtka i petka padati susnežica i sneg, ali dosta manjim intenzitetom nego što će to biti slučaj noćas.


Vraća se sunce
Sa njim je saglasan i meteorolog "Weather2Umbrelle" Đorđe Đurić, koji napominje da nam od vikenda zima ponovo okreće leđa, stiže sunce i skače temperatura.
- Nakon nekoliko izrazito hladnih dana tokom ove sedmice, u nedelju će doći do postepenog porasta temperature, pa će živa u termometru dostići 15. podelak. Tokom sledeće nedelje neće biti novih padavina, a iz dana u dan temperatura će rasti - kaže Đurić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija