• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.02.2020

19:52

TELEKOM 10 GODINA NIJE GRADIO NIŠTA, A SBB JE MREŽU POSTAVLJAO I PO VODOVODU I PO TOPLOVODU... Vesić otkrio malverzacije operatera i objasnio: U PITANJU JE ČIST POSLOVNI PROBLEM!

Društvo

TELEKOM 10 GODINA NIJE GRADIO NIŠTA, A SBB JE MREŽU POSTAVLJAO I PO VODOVODU I PO TOPLOVODU... Vesić otkrio malverzacije operatera i objasnio: U PITANJU JE ČIST POSLOVNI PROBLEM!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da od 2006. do 2016. godine Grad Beograd nije izdao "Telekomu Srbije" nijednu jedinu građevinsku dozvolu za širenje mreže i da se samo SBB operater širio

- Sa ''Telekomom'' je postojala zabrana širenja, zbog čega je krivo i rukovodstvo ''Telekoma'', koje je očigledno takve stvari dopuštalo. U tome su tada učestvovali i neki ministri. A sada prvi put imamo Vladu Srbije koja kaže da to ne može, zato što svi moraju da imaju ista prava i iste šanse - naglasio je Vesić u emisiji "Fokus" na O2 televiziji i dodao da Vladu ne interesuje čiji će program građani gledati.

On je podsetio da je Grad Beograd podneo tužbu protiv SBB operatera kojom se traži dozvola za uklanjanje nelegalne mreže, koju je ovaj operater postavljao godinama.

- SBB je svoju mrežu postvljao i po mreži vodovoda i toplovoda, jer tako ne plaćaju ništa Gradu. Prvi sukob koji je SBB imao sa Gradom Beogradom je bio upravo kada sam ja prvi put tražio od SBB da plate nešto, kada već koriste imovinu građana. Pitao sam ih i zašto kradu struju u zgradama. Oni postavljaju pojačivač na strujomere bez saglasnosti i tako kradu struju od stanara zgrada, a po zakonu bi morali da imaju svoj strujomer - objasnio je zamenik gradonačelnika.

Očigledno je da vlasnike N1 televizije i dalje ne zanima javni interes, već samo milioni

 

 

Vesić je naveo da je N1 televizija vodila hajku protv njega, jer se drznuo da pita Dragana Šolaka zašto ne plaća korišćenje javne svojine.

Kaže da bi mogao film da se napravi o tome kako je Šolak iz garaže, uz pomoć mnogih ljudi iz tadašnje Vlade i rukovodstva "Telekoma", postao multimilioner.

- To je priča o pljački Srbije i tome kako je pokušano da se preko kontrole medija preuzme vlast u Srbiji. Oni su dozvolili da kao kablovski operator imaju i svoje kanale. Prvo su napravili monopol, a onda je SBB napravio N1 i stavio ga na prvo mesto, što je protivzakonito. Ista ta televizija emituje se iz Luksemburga, a studio imaju u Beogradu, ali ovde nisu registrovani i ne plaćaju poreze ovde - kazao je Vesić.

OKO TV N1 SVE JE JASNO, ZAŠTO STE PREKINULI DIJALOG? Premijerka odgovorila novinarima ove televizije: NIJE REČ O SLOBODI MEDIJA VEĆ O NOVCU!

 

 

Kada emituju pesmu, ističe on, ne plaćaju autorska prava i naknade umetnicima, ne plaćaju porez na reklame u Beogradu, jer su oni prekogranična televizija.

Prema njegovim rečima, činjenica je da je ovo što se dešava između "Junajted grupe" i "Telekoma" čist poslovni problem.

- ''Junajted grupa'' se našla uvređena zato što su do sada u ovoj zemlji radili šta su hteli. Postavljali ilegalno kablove, krali struju, stavljali svoje televizije na program, potpisivali ugovore za svoje sportske kanale, pa najbolji sport prebace na treći kanal što su radili kako kod nas, tako i u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori - naveo je on.

Vesić je zaključio da je sve to pokušaj Šolaka i Dragana Ðilasa da preko medija utiču na politički život Srbije, što ne bi mogli da rade nigde, pa ni u Americi, gde bi bili kažnjeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DOKON POP JARIĆE KRSTI, A ĐILAS IZMEĐU ODLAZAKA U TERETANU I ISPIJANJA KAFE BROJI KOLIKO PUTA SAM GA SPOMENUO... Vesić: Koliko god da je, MALO JE!
Politika

DOKON POP JARIĆE KRSTI, A ĐILAS IZMEĐU ODLAZAKA U TERETANU I ISPIJANJA KAFE BROJI KOLIKO PUTA SAM GA SPOMENUO... Vesić: Koliko god da je, MALO JE!

Kaže naš narod da “dokon pop i jariće krsti”. E tako strašni batica Đilas, između odlaska u teretanu i ispijanja kafe po kafićima, broji koliko puta sam ga pomenuo. Bilo bi pravedno da sam ga pomenuo 619 miliona puta. Da podsetim građane da su Đilasove kompanije baš toliko, 619 miliona evra imale prihoda dok je bio državni funkcioner, napisao je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika i član predsedništva SNS Goran Vesić

03.02.2020

19:40

sledeća vest

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija