• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

05.02.2020

21:28

SRBIN U KARANTINU NA KRUZERU: Zatvoreni smo u sobama, hranu nam dostavljaju u kabine, niko nam ništa ne govori

Društvo

SRBIN U KARANTINU NA KRUZERU: Zatvoreni smo u sobama, hranu nam dostavljaju u kabine, niko nam ništa ne govori

Podeli vest

N. M. (31), jedan od 14 državljana Srbije koji se trenutno nalaze na kruzeru "Dajmond princes", opisao je stanje na ovom brodu, na kojem su svi putnici i osoblje stavljeni u karantin nakon što je kod jednog od putnika koji se iskrcao potvrđen koronavirus

Trenutno smo i mi slabo obavešteni o opštoj situaciji, u Jokohamu smo došli dan ranije od predviđenog, upravo zbog putnika koji se iskrcao 25. januara. Za sada su svi putnici u svojim kabinama zatvoreni, ne smeju da izlaze uopšte. Barovi, restorani su zatvoreni. Radi se dostava hrane i pića po sobama - sve što im treba, putnici pozovu, i to im bude dostavljeno u kabinu. Čak su i nama zaposlenima zatvorili sve prostore za okupljanja, kao što su bar za posadu i pušionica - rekao je ovaj mladić za "Blic".

14 SRBA ZAROBLJENO U JAPANU! Ne smeju da mrdnu nigde NAREDNIH 14 DANA SA KRUZERA zbog koronavirusa (VIDEO/FOTO)

Kada su van dužnosti, dodaje, rečeno im je da se što manje kreću po brodu.


- Otvoren nam je restoran, a neki iz posade imaju dodatna zaduženja. Recimo, kazino, foto i šop department noću dežuraju po hodnicima i paze da niko ne izađe napolje iz kabina - priča N. M.

Foto: Printscreen youtube

Ukoliko se otkrije novi slučaj obolelog od korona virusa među svima nama, ističe, prema pričama koje kruže po brodu - spekuliše se da će im karantin produžiti za dodatne dve nedelje.

- Kad je reč o pregledu, bukvalno smo prošli ispred termovizijske kamere koja nam je izmerila temperaturu. Potom smo popunjavali upitnik o tome kako se osećamo i da li imamo bilo kakve simptome poput kašlja, malaksalosti... Mislim da su manje-više svi rekli da su dobro, a oni koji su tvrdili suprotno, su detaljnije pregledani. Mi Srbi se ovde svi znamo i družimo, za sada smo svi dobro. Neki od njih je trebalo da idu kući, ali sada moraju da sačekaju da prođe sve ovo. Nažalost, nemamo ni mi više informacija šta i kako nakon svega, ali se nadam da ćemo ih dobiti uskoro - kaže sagovornik.


Foto: Tanjug

Kruzer je, inače, ponovo isplovio iz luke u Japanu, kako bi plovidbom napravio tehničku vodu i regulisao balast.

Ujutru bi trebalo da stanemo na obalu kako bi se na kruzeru obnovile zalihe hrane i ostalih potrepština - dodaje N. M.

VIŠE O KORONAVIRUSU PROČITAJTE OVDE:


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija