• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/In4s

06.02.2020

13:02

MILO I SINAN PAŠA ZASLUŽILI ORDEN SVETOG SAVE! Bećković: Niko nije više učinio za jednistvo Srpske pravoslavne crkve od njih dvojice!

Društvo

MILO I SINAN PAŠA ZASLUŽILI ORDEN SVETOG SAVE! Bećković: Niko nije više učinio za jednistvo Srpske pravoslavne crkve od njih dvojice!

Podeli vest

Akademik Matija Bećković izjavio je da su za ono što su učinili za jedinstvo Srpske pravoslavne crkve, nekad Sinan-paša, a danas predsednik Crne Gore Milo Đukanović, obojica zaslužili - Orden Svetog Save

 

- Crna Gora suočava se sa istragom potomaka i pokušajem pretvaranja u golu ledinu bez moralnih zasluga i ikakvih svetinja, osim NATO raketa, sa kojima će u 21. veku krenuti sve iz početka - rekao je Bećković.

On je za Večernje novosti ukazao da ni u djelima engleskog pisca Džordža Orvela nema da je neka partija osnivala crkvu, što je, kako je naveo, ideja vladajuće neokomunističke crnogorske partije, prenosi RTRS.

- Pokušajem otimanja hramova dirnuli su u nešto u šta nisu smeli dirati. Za ono što su učinili za jedinstvo Srpske pravoslavne crkve, nekad Sinan-paša, a danas Milo Đukanović, zaslužili su obojica – Orden Svetog Save - ocijenio je Bećković.

Podsećamo, krajem decembra prošle godine usvojen je Zakon o slobodi veroispovijesti kojim je predviđeno da država postaje vlasnik svih verskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od verskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani molebani i litije širom zemlje kao i u Srbiji i regionu. Podrška stiže i iz svih krajeva sveta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija