• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S. Jovanović - N. Petričević

09.02.2020

19:14

(FOTO/VIDEO) PREKO NOĆI SVE JE STALO - SRBIN UKLJUČIO KAMERU i za Informer.rs SNIMIO puste kineske ulice!

Društvo

(FOTO/VIDEO) PREKO NOĆI SVE JE STALO - SRBIN UKLJUČIO KAMERU i za Informer.rs SNIMIO puste kineske ulice!

Podeli vest

Srpski državljanin koji je prošle godine otputovao u Kinu za portal Informer.rs snimio je neverovatne kadrove sa pustih ulica

Koronavirus koji se pojavio u Kini izazvao je neverovatnu paniku među stanovništvom da se na ulicama, marketima, tržnim centrima ne može videti više od nekoliko ljudi.

Srpski državljanin Nemanja Milošević pre godinu dana došao je u Fošan i bio je srećan što mu se pružila prilika da bude u tom gradu za njihovu Novu godinu, ali, kako nam je rekao, situacija se drastično promenila.

Foto: facebook Nemanja Milošević

- Krajem prošle godine došao sam u Kinu, tačnije u Fošan, i zaista sam se radovao što mi se pružila prilika da budem tu i za njihovu Novu godinu. Taman što su sve pripreme za praznik završene, prazničnu euforiju zamenila je panika. Kada smo prvi put čuli za virus mislili smo da to nije istina, te da je neko, narodski rečeno, pustio buvu. Međutim, vrlo brzo smo shvatili da je sve tačno, a situacija u zemlji se potpuno promenila preko noći - rekao je Milošević za Informer.rs.

Foto: Informer.rs

Kako je istakao, rešio je da narodu u Srbiji približi kako izgleda boravak u Kini nakon otkrića koronavirusa.

- Puste ulice, zatvoreni lokali, prazni parkinzi – nigde nikoga nije bilo, ali smo se potajno nadali da je to samo zbog praznika. No, te slike ni nakon dve nedelje ne jenjavaju pa sam uključio kameru i pokušao da približim ljudima u Srbiji kako izgleda moj običan odlazak u nabavku. Nošenje maski je obavezno, temperaturu vam mere na svakoj većoj raskrsnici, dezinfekcionim sredstvima vam poprskaju ruke pre ulaska u market, mobilni operateri više puta dnevno šalju uputstva za ponašanje tokom trajanja epidemije, a na mnogim prometnim mestima audio porukama upozoravaju da se ne izlazi iz domova bez preke potrebe. Nisam paničar, ali se prosto ne osećam prijatno od trenutka kada napustim zgradu. Najveća noćna mora mi je postala potencijalna prehlada - dodao je.

Strah mu je isplivao na površinu onog trenutka kada su otkazani letovi za Srbiju.

Foto: Informer.rs

- Internet je baš ogroman problem i nekada je potpuno nemoguće obaviti razgovor sa porodicom i prijateljima. Kada se na sve to nadovezala i činjenica da su gotovo svi letovi za Srbiju otkazani izgubio sam kontrolu nad svojim emocijama pa je strah isplivao na površinu. Mnoštvo jezivih dezinformacija kruži, pa vas to još dodatno nervira - iskren je Milošević.

Pogledajte i video:

U Fošanu su čak i društvene mreže zabranjene što dodatno otežava situaciju.

Foto: Informer.rs

- Inače, ovde je zabranjeno sve – od Googla i YouTube-a do svih društvenih mreža. Apsolutno nije zabavno nalaziti se u Kini u ovom trenutku, ali je takođe i neverovatno da sve ono što sam zabeležio ovde liči pomalo na parodiju. Jedno je sigurno – čim se budem dočepao Srbije i slobodnog interneta svoje pratioce ću obradovati mnoštvom zabavnih klipova - zaključio je.

Sve o koronavirusu ČITAJTE OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17