• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.02.2020

09:32

POLA MILIONA GRAĐANA SRBIJE MOGLO BI DA DOBIJE KAZNU ZBOG JEDNOG PAPIRA! Proverite da li ste među njima

Društvo

POLA MILIONA GRAĐANA SRBIJE MOGLO BI DA DOBIJE KAZNU ZBOG JEDNOG PAPIRA! Proverite da li ste među njima

Podeli vest

Čak pola miliona građana rizikuje visoke kazne ako do početka marta ne zamene isprave o vlasništvu oružja, piše današnja "Politika".

Kada je 2016. godine usvojen Zakon o oružju, građanima su date tri godine da postupe po novim propisima. Ipak, mali deo vlasnika pušaka i pištolja tek je početkom prošle godine počeo da menja klasične oružne listove za biometrijske "kartice", pa su nadležni shvatili da ne mogu sve da ih obrade do prošlog marta.

Zato je prethodne zime vlada u skupštinu poslala predlog izmene zakona kojim se ovaj rok pomera za još godinu dana, a to je 5. mart 2020. godine.

Upozorenja nisu mnogo vredela, jer u poslednjih godinu dana nije zamenjena ni petina oružanih dozvola, piše "Politika".

Prema dostupnim ali nepotvrđenim podacima, građani Srbije poseduju najmanje 600.000 oružanih listova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djordje

pre 4 godine

Losa i teska procedura. Da bismo produzili dozvolu, moramo biti clanovi streljackog udruzenja. Pored toga, moramo se i takmiciti i ostvariti plasman. Takse i troskovi su previsoki. Mislim da je sustina zakona sasvim drugacija

DEDA RAKA

pre 4 godine

Neko hoće novim propisima da "razoruže Srbiju" jer novi nameti primoravaju narod na razduži oružje . Nedaj Bože da nam se to kasnije "ne oboje o glavu". Daj Bože da nisam u pravu !

djordje

pre 4 godine

Ili ce u Srbiji biti milioni strelaca na takmicenjima, dok se ne sete da opet promene zakon :) Ukoliko nisi takmicar, moras da dokazes da ti je ugrozena bezbednost i da ti je zato potrebno oruzje. Dodje mi da ponesem bilo koji broj Informera i kazem da procitaju hroniku i vide sta se sve desava. Veci dokaz mi nije potreban

GAVRILO

pre 4 godine

Svi prijavite u MUP da te izgubili oruzje ... ni turci nisu uspeli da razoruzaju Srbiju nece ni ova napredna NATO gamad !!!

zbunjeni srbin

pre 4 godine

Novinar očigledno i namerno "brka stvari". Ovde se ne radi o zameni dozvola za posedovanje oružja, več o potpuno novoj proceduri za dobijanje dozvole. Uslovi koje građanin treba da ispuni isti su kao da ponovo traži dozvolu. Troškovi za takse plus kase u kojim se čuva oružje , plus ispiti i ko zna šta još, iznose oko 300 evra , što premašuje cenu oružja koje držite u vlasništvu. Ako neko drži oružje 35 godina i nikad nije prekršio zakon , zašto se procedura ponavlja. Za one koje već imaju dozvole, država treba da samo na kućnu adresu pošalje novu dozvolu.Država hoće biometrijske dozvole , narod to nije tražio pa država nek plati nove dozvole. Ovo je odličan primer kako država bez nadohnade uzima imovinu građana (jer po novom zakonu niko ne može da ispuni uslove za držanje pištolja i revolvera osim vojske, policije, sudija, advokata i javnog tužioca ), a onda kada građanin mora da vrati oružje-koje je platio , država to proda, ko zna gde i lepo zaradi.E Srbijo za koga glasaš.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17