• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

14.02.2020

13:46

DAČIĆ OTKRIO KAKVO JE STANJE SRPSKIH DRŽAVLJANA U KARANTINU U FRANCUSKOJ I JAPANU! Evo kada se vraćaju kući!

Društvo

DAČIĆ OTKRIO KAKVO JE STANJE SRPSKIH DRŽAVLJANA U KARANTINU U FRANCUSKOJ I JAPANU! Evo kada se vraćaju kući!

Podeli vest

Od ukupno 14 državljana Srbije na brodu "Dijamantska princeza" (Diamond Princess) u kojem je 5. februara proglašen dvonedeljni karantin zbog koronavirusa, četvoro je u preventivnoj izolaciji, niko od njih nema temperaturu i trenutno se dobro osećaju, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Kako je naveo, ambasada Republike Srbije u Tokiju u redovnom je kontaktu sa našim državljanima na brodu.

- Prema današnjim informacijama iz naše ambasade u Japanu, od ukupno 218 osoba sa pozitivnim testom na virus, čak 110 je Japanaca, a preostali su iz 18 različitih zemalja. Od ovog broja, 8 pacijenata je teže bolesno. Od ukupno 3.711 osoba koje su bile na brodu na početku karantina, do 13. februara u bolnice je premešteno 265 osoba. Za preostalih 3.446 osoba, postojaće mogućnost da oni stariji od 80 godina, koji budu negativno testirani na virus, mogu izabrati da li će ostati na brodu do kraja karantina, ili će biti premešteni u adekvatni smeštaj obezbeđen od japanskih organa - objasnio je Dačić.

SEDMORO LJUDI U SRBIJI TESTIRANO NA KORONAVIRUS, niko nije zaražen

 

 

Što se tiče četvorice naših državljana u karantinu u Francuskoj, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je u saradnji sa francuskim vlastima organizovalo njihov povratak u Beograd posle isteka dvonedeljnog karantina.

 

- Oni će se vratiti u Srbiju u nedelju, 16. februara iz karantina u Eks-An-Provansu u Francuskoj u kojem se nalaze od 2. februara, kada su prebačeni iz Vuhana u Kini. Ministarstvo spoljnih poslova je sve vreme u kontaktu sa našim državljanima tokom njihovog boravka u karantinu, oni su testirani, nisu imali nikakve simptome virusne infekcije i osećaju se dobro. Ministarstvo je, takođe, u stalnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja koje je obavešteno o povratku naših državljana - poručio je ministar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija