• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.02.2020

12:05

GUGL U BOJAMA SRPSKE TROBOJKE! Internet pretraživač našim građanima čestita Dan državnosti!

Društvo

GUGL U BOJAMA SRPSKE TROBOJKE! Internet pretraživač našim građanima čestita Dan državnosti!

Podeli vest

Internet pretraživač Gugl osvanuo je jutros u bojama zastave Srbije povodom današnjeg praznika Dana državnosti

Centralna državna ceremonija obeležavanja Sretenja biće održana u Orašcu, a predvodiće je predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović. Gojković i Čubrilović će položiti vence na spomenik voždu Karađorđu, a pre polaganja pomen će služiti episkop šumadijski Jovan.

Povodom Sretenja, izaslanik predsednika Srbije, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, položiće venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama na ceremoniji u zgradi Predsedništva u Beogradu dok će predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković položiti venac kod Spomenika Neznanom junaku na Avali.

Dan državnosti 15. februar, ustalnovljen je u znak sećanja na Sretenje 1804. kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak za oslobodjenje od Turaka, ali i na proglašenje prvog srpskog Ustava 1835. godine, kojim je označen početak savremene srpske države. Kao državni praznik proglašen je odlukom Skupštine Srbije 2001. godine, a od 2012. godine taj dan praznuje se 15. i 16. februara.

Srpska pravoslavna crkva 15. februara slavi Sretenje Gospodnje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija